ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

Την επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ' εξοχήν Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ελλάδας. Ήταν, είναι και παραμένει ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής μας πορείας και βεβαίως της παραμονής μας στο ευρώ», ξεκίνησε....
τη δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «απόπειρα εκβιασμού του ελληνικού λαού» και «σε μοχλό αμφισβήτησης της ελληνικής ένταξης στο ευρώ και στην Ευρώπη».


Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για ανοικτή κρίση ακυβερνησίας και τόνισε πως η χώρα πρέπει άμεσα να επανέλθει στην ομαλότητα. «Εδώ που έφτασαν τα πράγματα με την πολιτική της κυβέρνησης, η νέα δανειακή σύμβαση έχει γίνει αναπόφευκτη. Και πρέπει να διασφαλιστεί».


Επανέλαβε ωστόσο ότι διαφωνεί με την οικονομική κυβερνητική πολιτική, «Δεν διαφωνούμε, όμως, με τους στόχους της σύγκλισης», είπε και ζήτησε «το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή.


Γιατί η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να πάψει να αποτελεί «εκκρεμότητα» για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Και η έκτη δόση πρέπει να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο, ώστε οι εκλογές να γίνουν υπό συνθήκες ομαλές. Και να εκφραστεί έτσι ελεύθερα το φρόνημά του λαού μας.


«Η νέα θα ενώσει το λαό και τον ελληνισμό για να βγει η πατρίδα από την κρίση. Το εγγυώμαι προσωπικά και να μου έχετε εμπιστοσύνη», είπε. 


Το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο» επεσήμανε και πρόσθεσε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση και για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή μας θέση, για την παραμονή μας στο ευρώ και για την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια