Βαριές κουβέντες στη Βουλή: Γεωργιάδης προς Παπουτσή: "Είσαι ανίκανος και άχρηστος"


Ο κ. Γεωργιάδης σε πολύ υψηλούς τόνους και απευθυνόμενος προς την κοινοβουλευτική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει τους βουλευτές "γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια".
Σφοδρή αντιπαράθεση και παρέμβαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα προκλήθηκε....
στην Ολομέλεια με αφορμή τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, στην συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για τον πρωθυπουργό, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή.


Ο κ. Γεωργιάδης σε πολύ υψηλούς τόνους και απευθυνόμενος προς την κοινοβουλευτική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει τους βουλευτές «γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια» και ζήτησε την Παρασκευή να μην παράσχουν την εμπιστοσύνη τους ως ένδειξη «πατριωτικού καθήκοντος».


Τον χαρακτήρισε επίσης «επικίνδυνο για τον τόπο» με αιχμή την πρότασή του για δημοψήφισμα και ακόμη υποστήριξε πως ο κ. Παπανδρέου «σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος εξαρτά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας από την καρεκλίτσα του».


Για τον κ. Παπουτσή είπε πως ενώ είναι «ανίκανος, άχρηστος, ανύπαρκτος», εμφανίζεται σαν «σύγχρονος Ηρακλής Πουαρό» εφευρίσκοντας «συμφέροντα» και «αποστάτες» που θέλουν να ρίξουν τον κ. Παπανδρέου.


Έτσι - όπως ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης - έθιξε τους βουλευτές εκείνους του ΠΑΣΟΚ που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας σαν όργανα μεγαλοσυμφερόντων.


«Με αυτή τη συμπεριφορά και μπερδεύοντας τις τηλεοπτικές εκπομπές με το Κοινοβούλιο έρχεται η πολιτική χρεοκοπία οσονούπω» απάντησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας ο οποίος τόνισε ότι «εδώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες».
Χαρακτήρισε «δόλιο και αντιθεσμικό» τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας πως έτσι απέκρυψε ότι η κυβέρνηση πέτυχε να αναληφθεί ελληνικό χρέος 100 δισ. από άλλους.


«Αν δεν ήταν τόσο προσβλητικός θα τον ευχαριστούσα γιατί μας έδωσε πρόσθετους λόγους να δώσουμε την ψήφο μας στην κυβέρνηση» είπε ο Χρ. Πρωτόπαπας. Η κα Σούλα Μερεντίτη πήρε το λόγο (αφού ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ονομαστικά στη βουλευτή Τρικάλων) είπε πως «εγώ είμαι εδώ και ψηφίζω με πόνο καρδιάς, ψηφίζω και απαγορεύω σε όλους να χαρακτηρίζουν τις επιλογές μου, να με επαινούν ή να κλαψουρίζουν για λογαριασμό μου».


«Να σας προβληματίσει που δίνετε βήμα στο ΛΑΟΣ ως υπόδειγμα σωφροσύνης και υπευθυνότητας» είπε ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια