ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.


Χρησιμοποιούμε για τίτλο αυτό που έχουμε γράψει σαν ετικέτα στην πάνω δεξιά πλευρά του blog γιατί ταιριάζει γάντι σε όλο αυτό τον συρφετό που διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου και δυστυχώς αυτά τα ανθρωπάκια προσπαθούν να τον καταστρέψουν. 
Ο τόπος ζει δραματικές ώρες, οι πολίτες του αγωνιούν για το αύριο, αλλά όχι οι πολιτικοί του ηγέτες.
Αυτά που γίνονται τις τελευταίες ώρες....
είναι ακόμα χειρότερα και πιο επικίνδυνα από όσα γίνονταν τις προηγούμενες ημέρες. Από την ονοματολογία φτάσαμε σε εξευτελισμό των θεσμών και πολιτικά τερτίπια τα οποία δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοιες κρίσιμες ώρες.


Όλα έδειχναν ότι Παπανδρέου και Σαμαράς είχαν καταλήξει στο όνομα του Φίλιππου Πετσάλνικου για την πρωθυπουργία. Ωστόσο, ακόμα και λίγες ώρες πριν από την σύσκεψη - παρωδία των πολιτικών αρχηγών τα παιχνίδια συνεχίζονταν.


Κι αυτό, γιατί οι αντιδράσεις στο άκουσμα του ονόματος του Προέδρου της Βουλής ήταν μαζικές και από τα δυο κόμματα.
Δεν ήθελε κανείς το alter ego του Γ. Παπανδρέου, τον άνθρωπο που ήταν ο μοναδικός που ήξερε για το δημοψήφισμα, τον άνθρωπου που θεωρείται ο πιο έμπιστός του. "Ποιός ο λόγος να αλλάξει ο πρωθυπουργός;" έλεγαν χαρακτηριστικά.


Και εν μέσω αυτής της κατάστασης κυλούσαν οι ώρες και η αβεβαιότητα μεγάλωνε για τους πολίτες αυτής της χώρας.


Καποια στιγμή ανακοινώθηκε ότι ο κ. Παπανδρέου θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 5 το απόγευμα. "Η αντίστροφη μέτρηση" είπαν όλοι, "άρχισε."


Όμως βιάστηκαν. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη Βουλή για το γραφείο του στο Μαξίμου στις 5 ακριβώς και λίγα λεπτά αργότερα ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση με τον κ. Παπούλια μετατίθεται για τις 6.


Η αναστάτωση ήταν μεγάλη. Τι να κρυβόταν πίσω από αυτή την μετάθεση; 


Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να κάνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό. "Γι' αυτό η καθυστερηση", είπαν κάποιοι. 


Το συνεργείο πήγε λίγο μετά τις 5, το διάγγελμα μαγνητοσκοπήθηκε και στις 6 παρά δέκα το απόγευμα μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο.


Και έγινε το εξής τραγικό: Ο πρωθυπουργός της χώρας καλοσώρισε τη νέα κυβέρνηση, μίλησε για πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα, και επι της ουσίας αποχαιρέτησε τον ελληνικό λαό και παραιτήθηκε!


Πλέον το νερό είχε μπει στ' αυλάκι. Στις 7 Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης πέρασαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και όλοι αναστέναξαν με ανακούφιση. Απόψε θα είχαμε κυβέρνηση.


Πως όμως να αποκτήσει κυβέρνηση μια χώρα που κυβερνάται από "μικρούς" πολιτικούς; 


Όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τον Γ. Καρατζαφέρη να βγαίνει από το Προεδρικό Μέγαρο μόλις 10 λεπτά μετά την άφιξή του. Οργισμένος βγήκε και κατήγγειλε ότι τον έβαλαν μόνο του να κάθεται σε άλλη αίθουσα κι εκείνοι αποφάσιζαν το όνομα του νέου πρωθυπουργού.


Η Προεδρία απέδωσε το περιστατικό σε παρεξήγηση. Δηλαδή ότι ο κ. Καρατζαφέρης μπήκε σε λάθος αίθουσα. Ενώ, ακόμα και ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι έφτασε στο Προεδρικό λίγο νωρίτερα και έπινε έναν καφέ με τον κ. Παπανδρέου και τον ΠτΔ περιμένοντας τον κ. Καρατζαφέρη. "Και εκείνη την ώρα", είπε ο κ. Σαμαράς, "μπήκε μια κοπέλα και μας είπε: "Ο κ. Καρατζαφέρης σηκώθηκε και έφυγε".


Και όλα αυτά τα περιστατικά και άλλα τόσα ο ελληνικός λαός τα παρακολουθεί άφωνος και παραδομένος σε πολιτικούς που δεν είναι ικανοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 


Πολιτικούς που δεν μπορούν με την δέουσα σοβαρότητα να δώσουν λύση στη ακυβερνησία που ταλανίζει τον τόπο και να σώσουν την χώρα από την χρεοκοπία!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια