Λουκάς Παπαδήμος, το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό φιάσκο


ppapademosΈνα εν ψυχρώ σενάριο κατασκευάστηκε τις τελευταίες ημέρες – η υποψηφιότητα Παπαδήμου- και κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες με τον ισχυρισμό ότι ο Βενιζέλος παρεμπόδισε την πρωθυπουργοποίηση του γιατί ο Παπαδήμος δεν ήθελε τον Βενιζέλο … και η συνωμοσία καλά κρατεί.
Όμως, η ιστορία Παπαδήμου....
είναι το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό φιάσκο της τελευταίας περιόδου. Το πουσάρισμα δε του Παπαδήμου ήταν εντυπωσιακό. Και προκαλεί υποψίες καθώς σε αυτό πρωτοστάτησε ένα κανάλι το οποίο παρέσυρε μέχρι και την κρατική τηλεόραση! Δεν θέλουμε να κατονομάσουμε το κανάλι .. όσοι παρακολουθούσαν την επικαιρότητα .. ξέρουν.
Η πραγματικότητα όμως στο θέμα Παπαδήμου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλανε να παρουσιάσουν. Η πραγματικότητα είναι η εξής:
Ουδέποτε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς μίλησαν για πιθανή λύση Παπαδημου. Πολλώ δε μάλλον, να συμφωνήσουν σε αυτή!
Επιπλέον:  Πότε δεν μίλησε ο κ Παπανδρέου με τον κ Παπαδήμο τις τελευταίες ημέρες!
Το είπε και άλλωστε και ο κ Κακλαμάνης στην κρατική τηλεόραση αλλά δεν τον πίστεψαν οι δημοσιογράφοι!
Ο Παπαδημος με δίκη του πρωτοβουλία μόλις το μεσημέρι της Τρίτης μίλησε με την κ. Βάρτζελη. Και με κανέναν άλλον.
Ο κ.  Παπανδρέου, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως Πρωθυπουργό . Ούτε ένα άνθρωπο που φανερά προτιμούσαν πολλά ΜΜΕ και κάποια ύποπτα ΜΜΕ.
Τα μηνύματα δε  από Βρυξέλλες και ΔΝΤ δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά για την υποψηφιότητα Παπαδήμο.
Όλοι θυμόντουσαν ότι ο Παπαδήμος ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όταν η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με εξωραϊσμό των στατιστικών στοιχείων.
Επίσης ο κ Παπαδήμος είχε αρθρογραφήσει στο ξένο και στον ελληνικό Τύπο πριν μερικές εβδομάδες, τασσόμενος κατά της απόφασης της 26ης Οκτ που μείωνε το δημόσιο χρέος κατά τρόπο ενοχλητικό για τις τράπεζες. Τασσότανε δηλαδή κατά μίας απόφασης που η ευρωζώνη θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας, και την οποία απόφαση τελικά αναγκάστηκαν αν δεχθούν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF)
Όσον αφορά τη σχέση Παπαδήμου- Βενιζέλου, να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο, ο ίδιος ο κ Βενιζέλος αντιπρότεινε επίμονα (και ήταν λάθος του) τον κ Παπαδήμο στον Πρωθυπουργό ως υπουργό οικονομικών, αλλά ο Παπαδήμος δεν δέχθηκε.
Συνεπώς… όταν ψάχνουμε για τους κακούς και τους καλούς.. καλύτερα να ελέγχουμε τις πηγές της ενημέρωσης μας.
Κάποιοι προσπάθησαν να επιβάλλουν μέσω κάποιων (όχι όλων) καναλιών τον κ Παπαδήμο.. διότι τους συνέφερε. Διότι συνέφερε τις τράπεζες.
Ελέγξτε τις πληροφορίες μας. Κι αν δεν είναι σωστές… υποσχόμαστε να μην ξαναγράψουμε τίποτα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια