Αν αληθεύει ότι τα νησιά μας θα πάρουν ρεύμα από την Τουρκία καί ότι θα πουλήσουν την ΔΕΠΑ στους Τούρκους αυτός που θα υπογράψει θα πρέπει να δικαστεί για εσχάτη προδοσία


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Όποιος έχει ψυχή ας υπογράψει αυτή την συμφωνία αλλά μετά μην παραπονεθεί για αυτά που θα ακολουθήσουν. Γιατί αυτά θα είναι πολύ σκληρά για όποιον τολμήσει να υπογράψει τέτοιο αίσχος. 
Αρκετά σας ανεχτήκαμε. Φτάνει πια.
Σύμφωνα με την μεγαλύτερη τουρκική εφημερίδα, που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η ελληνική κυβέρνηση έχει στραφεί προς την Τουρκία, για την ηλεκτροδότηση ελληνικών νησιών!


"Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν....
με τις τουρκικές αρχές για τη διασύνδεση των ελληνικών νησιών με την Τουρκία για ηλεκτρική ενέργεια και ακόμη το εξετάζουμε" είναι η δήλωση που φέρεται να  έχει κάνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο φόρουμ ενέργειας, που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.


"Πάντα θέλαμε να διασυνδέσουμε τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να τα διασυνδέσουμε με τουρκικά δίκτυα", φέρεται να είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε πως ότι η κίνηση αυτή ίσως αποδειχτεί ..συμφέρουσα για την Ελλάδα.


Δεν απέκλεισε μάλιστα την πώληση της ΔΕΠΑ σε τουρκική εταιρία, λέγοντας πως οι τουρκικές εταιρίες μπορούν να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων που θα ξεκινήσουν το Δεκέμβριο!


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα στα ακριτικά ελληνικά νησιά, μπορούν να το κάνουν μόνο με την κατάθεση μιας απλής αίτησης για άδεια προμήθειας στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία να πληροί τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να απορριφθεί!


Να σημειωθεί πως λόγω της τουριστικής κίνησης τα έσοδα από την ηλεκτροδότηση των νησιών ξεπερνούν το 1 δις. ευρώ το χρόνο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια