Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα


Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας  θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.


Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Στην απεργία....
θα συμμετέχουν υπάλληλοι του Δημοσίου, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ.


Από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της καλώντας τους εργαζομένους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις.


Οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο, ενώ ακυρώσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.


Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (Στις 5:00 π.μ. της Παρασκευής).


Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.


Για Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ αναμένονται αποφάσεις από τους εργαζόμενους. Το Μετρό δεν θα λειτουργεί της Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.


Κλειστά θα μείνουν και τα δικαστήρια, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στην πανελλαδική γενική απεργία.


Όσον αφορά στα πλοία, θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, μετά την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) να συμμετάσχει και αυτή στην απεργία.


Σε απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 1/12 και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια