Παραμύθια με δράκους για την έκτη δόση


Παραμύθι με τέρατα αποδείχθηκε η 6η δόση και μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ξεκάθαρα ότι εν όψει της 7ης (αν είμαστε ακόμα ζωντανοί) θα μας φάνε σίγουρα οι δράκοι...
 Η αγωνία για την υπογραφή Σαμαρά είχε αίσιο τέλος, αλλά μια καινούργια αγωνία θα διαπιστώσουμε να εμφανίζεται από την επόμενη Δευτέρα.

Αυτή τη φορά θα σχετίζεται....
με την απόφαση του ΔΝΤ για την 6η δόση, η οποία δεν δίνεται αυτόματα με την έγκριση του Ecofin, που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Η Γαλλίδα διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ παρουσιάστηκε πάντως χθες ικανοποιημένη με την επιστολή Σαμαρά.

Μην ξεχνάμε ότι η συνάρτηση της 6ης δόσης με τις έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών εμφανίστηκε ως προϋπόθεση μετά τη χειροβομβίδα κρότου λάμψης που αποπειράθηκε να ρίξει (λίγο μετά την 26η Οκτωβρίου) ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και είχε το όνομα: δημοψήφισμα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στα μέσα Οκτωβρίου, πρέπει να σημειώσουμε ότι η χορήγηση της δόσης ήταν περίπου σίγουρη και ως τέτοια αντιμετωπιζόταν από τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό. Οι εξελίξεις ανατράπηκαν μετά την υπόθεση του δημοψηφίσματος.

Ακολούθησε το Ecofin της 6ης Νοεμβρίου, στο οποίο η δόση εγκρίθηκε αλλά συναρτήθηκε με δεσμεύσεις των αρχηγών. Στη συνέχεια τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και η προπαγάνδα του τρόμου (που εκπορευόταν απέξω και αναμεταδιδόταν από πομπούς στο εσωτερικό) ανέλαβε να πνίξει οποιαδήποτε αντίρρηση είτε επί της ουσίας είτε επί της παιδευτικής - προσβλητικής διαδικασίας που επέλεξαν οι εταίροι και η οποία εντυπωσίασε με την ωμότητά της ακόμα και τον υπουργό Οικονομικών της Αργεντινής (επί χρεοκοπίας), τον Ντομίνγκο Καβάλο, που βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Ο προαναφερόμενος, αν και αγαπημένο παιδί του ΔΝΤ και της Wall Street, εξέφρασε έκπληξη για τον τρόπο που εκδηλώνονται οι πιέσεις αυτές και κατέληξε ότι ενδεχομένως αποσκοπούν για να κάνουν «ευκολότερη υπόθεση» αύριο την πώληση παραγωγικών μονάδων της χώρας μονοπωλιακού χαρακτήρα.

Ατυχία για την Ελλάδα αποτελούν οι επικείμενες εκλογές την ερχόμενη Άνοιξη σε Γερμανία και Γαλλία, που την καθιστούν άθυρμα στα κομματικά παιχνίδια των χωρών αυτών. Η εμπλοκή της χώρας μας στις εκλογικές διαδικασίες των δύο προαναφερόμενων χωρών, που φαίνεται να έχει συμβεί, εγκυμονεί και πρόσθετες πιέσεις που εκδηλώνονται εν όψει και της συμφωνημένης ημερομηνίας για τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ολοφάνερο είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι επιθυμούν καθυστέρηση των εκλογών και διατήρηση του σημερινού κυβερνητικού κατακερματισμού στην Ελλάδα, καθώς μπορούν ευκολότερα να παίζουν με καλούς και κακούς. Ας προετοιμαστούμε πάντως προσεχώς να ακούσουμε μέχρι και ότι ο ουρανός θα ανοίξει πάνω από την Ελλάδα και θα πέσει στα κεφάλια μας όλο το σύμπαν.
dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια