... και τώρα εκλογές



Αντί καλή πρωτοχρονιά οι βουλευτές της Ν.Δ. θα εύχονται σε εαυτούς και αλλήλους καλό αγώνα και καλή νίκη. Στα κεντρικά της Συγγρού τα μηνύματα που φτάνουν είναι ότι η βάση θέλει εκλογές... χθες, δηλαδή και η 19η Φλεβάρη μοιάζει μακριά.
Ουσιαστικά η Ν.Δ. έχει αρχίσει να “φουλάρει” προεκλογικές μηχανές. Από δω και πέρα ευνοούν....
και οι συγκυρίες ουσιαστικά πρώτα τα Νικολοβάρβαρα και ύστερα οι διακοπές των Χριστουγέννων ανοίγουν ένα μήνα... εορτών και συνεστιάσεων. 


Οι περισσότεροι βουλευτές θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες και η εντολή είναι να μην αφήσουν μέρα να περάσει ανεκμετάλλευτη.


Άλλωστε για τη Συγγρού δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών.
Μετά το χθεσινό “πράσινο φως” για την έκτη δόση και με το “κούρεμα” να προχωράει χωρίς ουσιαστικές καθυστερήσεις η Ν.Δ. δεν συζητάει καν μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών.


Το μήνυμα από τα κεντρικά της Ν.Δ. είναι πως “η νέα κυβέρνηση δεν είναι αποτέλεσμα προγραμματικών συγκλίσεων, αλλά μια συμφωνία για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων στόχων”
και άρα πάμε σε εκλογές την προ τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου.


Είναι μια ημερομηνία που όπως υπολογίζουν τα στελέχη της Συγγρού δεν θα δώσει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να ανασυντάξει δυνάμεις ακόμη και αν κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες της εκλογής νέου αρχηγού. Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το διάστημα φαίνεται πως θα έχει στραμμένο το βλέμμα εντός.


Στρατηγικά από κάθε άποψη η ημερομηνία που καθορίστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ευνοεί τη Ν.Δ. που δεν έχει λόγο να την αναβάλει και η αντίπαλη πλευρά προς το παρόν δεν έχει επιχειρήματα για να ζητήσει... παράταση.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια