Η χώρα ακυβέρνητη ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού


Τρεις μέρες τώρα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων παίζουν με τις τύχες των πολιτών και της χώρας και αδυνατούν να συμφωνήσουν σε μία κυβέρνηση, που θα διαφυλάξει τη σωτηρία της αλλά και το γεγονός ότι δεν θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία. 


Επί τρεις ημέρες τώρα υπάρχουν δεκάδες τηλέφωνα, πολλές διαπραγματεύσεις, αλλά και οι δύο πλευρές θέτουν ως πρώτη τους προτεραιότητα το κομματικό τους συμφέρον....
και τη διατήρηση της ομοιογένειας της κοινοβουλευτικές τους ομάδας και κανείς το συμφέρον της χώρας. Εξαιτίας αυτών των λόγων, η χώρα παραμένει ακυβέρνητη, οι πολίτες αγωνιούν για το τί τους ξημερώνει και φυσικά ολόκληρος ο κόσμος βλέπει και λοιδωρεί την Ελλάδα. 


Σε αυτό το πλαίσιο το όνομα του Λουκά Παπαδήμου φαίνεται πως είναι ακόμα το πιο ισχυρό για τη θέση του πρωθυπουργού. Κάποιοι εμφανίζονται πάντως βέβαιοι ότι το όνομα έχει κλειδώσει. Οι διαρροές γίνονται κυρίως από το στρατόπεδο της ΝΔ. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμα επιβεβαίωση από την κυβέρνηση ούτε κάποια επίσημη ανακοίνωση. 
Την ίδια ώρα με τις διαπραγματεύσεις να φαίνονται πως κινούνται με ρυθμούς χελώνας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήρθε να ταράξει τα νερά και ίσως να φέρει επιπλέον εμπόδια στις ήδη δύσκολες διαπραγματεύσεις. Μετά την απαίτηση των δανειστών μας ότι χρειάζονται υπογραφές για να δώσουν το πράσινο φως της εκταμίευσης της έκτης δόσης, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει και σε οργισμένο ύφος δήλωσε πως δεν ανέχεται από κανέναν να αμφιβάλει για τις δημόσιες δηλώσεις του. 


Ως αποτέλεσμα αυτής της δήλωσης ήρθε η αστραπιαία αντίδραση του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος ορθά κοφτά ξεκαθάρισε πώς εάν δεν υπάρχουν γραπτές δεσμεύσεις τότε η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει την έκτη δόση και άρα την περιμένει η χρεοκοπία.
Φυσικά και στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, καθώς όλη αυτή η καθυστέρηση έχει προκαλέσει σοβαρά θέματα στο εσωτερικό του κόμματος. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος σημείωσε πως όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα, προέχει η σωτηρία της χώρας", κάτι που θεωρείται ως κάρφωμα προς τον πρωθυπουργό, λόγω του γεγονότος πως ο κ. Βενιζέλος είναι πολύ πιθανό να μην είναι στη νέα κυβέρνηση. 
Και ενώ η Ελλάδα "πολεμάει" να βρει τον βηματισμό της, τα νέα από την Ευρώπη δεν είναι καθόλου ευχάριστα, καθώς και η Ιταλία φαίνεται πως οδηγείται σε κρίσιμες στιγμές και ώρες με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να οδηγείται σε παραίτηση. Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα, γιατί η Ιταλία είναι μία τεράστια οικονομία και εάν κινδυνεύσει τότε είναι σίγουρο πως οι Ευρωπαίοι θα στραφούν εκεί, με τον κίνδυνο να παρατήσουν την Ελλάδα στην τύχη της. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια