Αλλα κόλπα υπέρ των τραπεζιτών πάλι: 30 δις ευρώ δώρο απο τον Βενιζέλο και το Παπαδήμο στα εγχώρια ιδρύματα.

Και εσεις κοιτάτε τις επιστολές...

Γράφει ο Αδαμάντινος

Μη το κουράζει η κυβέρνηση Παπαδήμου ας δώσει και το βρακί της στους τραπεζίτες να τελειώνουμε. Οι Ελληνες δεν μπορουν να πουλανε οικόπεδα στο Αιγαίο σε χαμηλές τιμές επειδη η κυβέρνηση Χαμπέμους Παπαδήμους θέλει να....


ενσιχύσει τα τραπεζικα ιδρύματα της χώρας από όσες τρύπες μπορεί.

Ο Βενιζέλος δίνει τις εγγυήσεις για να πάρουν τα Τραπεζικά συστήματα δάνειο, που θα πρέπει να αποπληρώσουν μόνα τους, αν και εφόσον στο μέλλον μπορούν. Αν δεν μπορέσουν να τα αποπληρώσουν, τότε ακόμη και σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας ή διάλυσης του Ευρώ, θα τα πληρώσουν όλα οι Ελληνες πολίτες αφού όλα όσα αφορούν τη χώρα υπογράφονται με το Αγγλικό δίκαιο που δρά υπέρ του δανειστή!

ΘΑΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.... ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΡΑΣ...

Τι είναι ανακεφαλαιοποίηση

Η Κάθε τράπεζα πρέπει να έχει διαθέσιμο 9% του τζίρου της σε ρευστό. Οι Ελληνικές τράπεζες δεν το έχουν. Για να το αποκτήσουν (το λέμε κεφαλαιακή επάρκεια) χρειάζονται επιπλέον κεφάλαια (το λέμε ανακεφαλαιοποίηση) που θα τους τα δώσει το κράτος. Οι τράπεζες θα δώσει έναντι των χρημάτων κοινλες μετοχές. Με τον τρόπο αυτό το κράτος αποκτά λόγο στη διοίκηση της κάθε τράπεζας.

Αυτό οι ελληνικές τράπεζες μαθημένες στα δικά τους δεν το δέχονται. Μια λύση ήταν οι προνομιακές μετοχές. Αυτες δεν δίνουν συμμετοχή στις αποφάσεις στο κράτος που τις δανείζει αλλά μόνο στα κέρδη.

Ετσι εσκασε η άλλη δημιουργική ιδέα, που δινει στους τραπεζίτες τη δυνατότητα να δανειστούν απευθείας με κρατικές εγγυήσεις απο την ΕΚΤ, ώστε να αυξήσουν τη ρευστότητα τους αλλά και να κρατήσουν τον ελεγχο των τραπεζών, πρίν αρχίσει η διαδικασία της κεφαλαιοποίησης που δεν θέλουν γιατί ο κρατικός έλεγχος θα περιόριζε τις επενδύσεις φούσκες και τα θαλασσοδάνεια που τις έφεραν εδώ που ειναι.

Η λυση αυτή είναι καλυτερη για τους τραπεζίτες αφου σε καθε περίπτωση αν υπάρξει κερδος θα το εχουν αυτοί ενω αν υπάρχει ζημία θα το πληρώσει με δάνεια ο λαός.

Αντε να ..πληρωθείτε... Χαμπέμους Φούστους.


http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/30_3674.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια