Σύλληψη Φωτόπουλου και 14 συνδικαλιστών της ΔΕΗ.



Συγκέντρωση και έξω από το Α.Τ. Αμαρουσίου όπου κρατούνται όλοι
48ωρη απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη υπηρεσία 
Αποτέλεσμα, μερικά λεπτά μετά τόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ όσο και άλλα πέντε άτομα να προσαχθούν από τους αστυνομικούς στο Α.Τ.Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 - 


Καλούμε άνεργους και συνταξιούχους να έρθουν να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές


Έξω από το κτίριο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ είναι έως και αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι πολίτες και συνδικαλιστές....
 Διαμαρτύρονται για την σύλληψη συνδικαλιστών της ΔΕΗ και πολιτών το πρωί μετά την επέμβαση των ΜΑΤ για την λήξη της κατάληψης στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κτίριο της ΔΕΗ
Πολίτες και συνδικαλιστές έχουν συγκεντρωθεί και έξω από το ΑΤ Αμαρουσίου όπου κρατούνται 15 άτομα - 10 μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και 5 πολίτες. Δεκατρείς από αυτούς θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.


Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παρακώλυση λειτουργίας δημοσιων υπηρεσιών. Τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ επισκέφθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.


Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρώην Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Μπαρκονίκος. Ο οποίος βρέθηκε έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στον Χολαργό αφού είχε πάει να επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
Όμως, για ακόμα μια φορά, οι συνδικαλιστές ενώ αγωνίζονται όπως λένε για το κοινό καλό και για να σταματήσει η αδικία χρησιμοποιούν μια υπηρεσία του Δημοσίου υψίστης σημασίας όπως είναι το ΕΚΑΒ σα να είναι δικό τους μαγαζί.
Ετσι για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη του κ. Μπαρκονίκου, αποφάσισαν να μην έχει ασθενοφόρα από τις 12 έως τις 15.00! Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν; 

Παρά την επέμβαση της αστυνομίας το κέντρο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στο Χολαργό δε λειτουργεί αφού οι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι 15 συνάδελφοί τους και πολίτες που συνελήφθησαν από την αστυνομία. Μάλιστα εξήγγειλαν 48ωρη απεργία, ενώ από τις 11 γίνεται στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Αττική.
'Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος των εργαζομένων του κέντρου διαχείρισης στον Χολαργό, Γιάννης Γκίζας "σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας εμείς δε θα μπούμε να δουλέψουμε και εδώ ειναι ένα από τα κέντρα πληροφορικής της ΔΕΗ". 


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ 

Οκτώ και μισή έφτασαν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ στην είσοδο του Κέντρου Διαχείρισης Ρευματος της ΔΕΗ στο Χολαργό. 
Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν αμέσως μπροστά στην πόρτα του κέντρου. Εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν παρά 30 με 40 άτομα από τη ΓΕΝΟΠ στο σημείο και οι αστυνομικοί κατάφεραν να ... ανακαταλάβουν την είσοδο.
Ωστόσο μέσα στο κτίριο βρίσκονται δεκάδες άτομα από τη ΓΕΝΟΠ που δεν επιτρέπουν την είσοδο. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν εδώ και να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρίσουν. 

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί και δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ. Μερικοί από τους συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της της ΓΕΝΟΠ επέμειναν να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να επικρατήσει νέα ένταση, αυτή τη φορά στη μέση της λεωφόρου Μεσογείων, ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα. 
Οι εντολές των αστυνομικών ήταν σαφείς. “Βίαιη προσαγωγή όποιου επιχειρήσει να πλησιάσει στο κτίριο σε απόσταση 30 μέτρων”. 
Λίγο πριν της εννιά στο κτίριο έφτασε και διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ, αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι. 


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο Εβραιος του Τουρκογλου μεσα.

    Κουφαλες μαυρογαλαζοπρασινοι,

    δεν σας γλυτωνει ουτε ο διαολος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.