Γιατί έτσι μας αρέσει! (vidεο & pics) Δείτε τα γκολ

Το κάναμε θρίλερ, αλλά πάμε Euro! Η Ελλάδα στο τελευταίο 10λεπτο ανέτρεψε το σκορ (από 1-0 σε 1-2) με τα γκολ των Φωτάκη-Χαριστέα και πήρε την πανηγυρική πρόκριση! 



Έχει αναφερθεί χιλιάδες φορές. Από αυτή την Εθνική δεν μπορείς να περιμένεις το μαγικό ποδόσφαιρο, τις απίστευτες φάσεις και το θέαμα. Μπορείς όμως να περιμένεις την σιγουριά του αποτελέσματος ακόμα και όταν είναι κακή. Και σήμερα στην....
Τιφλίδα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά όμως έχει παικταράδες που γουστάρουν να παίζουν γι' αυτή. Που είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε πολλούς θα συνεχίσουν να δίνουν το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις γιατί έτσι τους αρέσει. Αυτό θα κάνουν και το 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας (για ευνόητους λόγους ελπίζουμε να είμαστε στην δεύτερη χώρα!), καθώς η Εθνική παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Γεωργία, κατάφερε με γκολ των Φωτάκη και Χαριστέα να πάρει την νίκη και την πρόκριση για το Euro.
Σάντος στην κορυφή
Μεγάλη πρόκριση για την Εθνική, μεγάλο ρεκόρ για τον Φερνάντο Σάντος που πλέον έγραψε την δική του ιστορία σε αυτή την ομάδα. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 16 παιχνίδια αήττητος και ξεπέρασε για ένα τον μεγάλο Ότο Ρεχάγκελ. Ένα ρεκόρ που συνδυάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι' αυτόν τον προπονητή και αυτή την ομάδα που κάνει όλους τους Έλληνες συνεχώς περήφανους.

Δεν έπαιξαν και τιμωρήθηκαν
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εντάξει υπήρξαν απουσίες και μάλιστα σημαντικές, ωστόσο αυτές δεν δικαιολογούν σε κανένα σημείο το πολύ άσχημο ξεκίνημα της Εθνικής στην Γεωργία. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο λες και είχαν προκριθεί στα τελικά, κάτι που τελικά πλήρωσαν με τον χειρότερο τρόπο. Ήταν μια εμφάνιση ίδια με αυτή της Λετονίας, όταν ενώ είχαμε κερδίσει μέσα στο Ισραήλ, θεωρήσαμε πως το ματς ήταν εύκολο, ωστόσο η πραγματικότητα εντός γηπέδου ήταν διαφορετική.
Τραγικό λάθος και 1-0
Όπως αναφέραμε το ξεκινήματα ήταν πολύ κακό με την Γεωργία να καταφέρνει στο 18' να ανοίξει το σκορ, μετά από τραγικό λάθος του Τζόρβα. Ο Ταρκαμάτζε εκτέλεσε φάουλ από μακριά και χωρίς να βρει κανείς την μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με τον τερματοφύλακα της Παλέρμο να παρακολουθεί την πορεία της και να μην αντιδρά.
Ξύπνησαν αλλά δεν σκόραραν
Το 1-0 η αλήθεια είναι πως αφύπνισε τους διεθνείς οι οποίοι έστω και αργά κατάλαβαν πως ο αγώνας μόνο εύκολος δεν θα ήταν. Βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου βρέθηκαν τέσσερις φορές κοντά στο 1-1, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ειδικά στις φάσεις των 28' και 39' οι Κατσουράνης, Γκέκας και Σπυρόπουλος αντίστοιχα δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και να φέρουν την ομάδα μια ανάσα από την πρόκριση.
Αγχωμένοι στην επανάληψη
Από την στιγμή που δεν ήρθε η ισοφάριση στο ημίχρονο, το άγχος άρχισε να κάνει την εμφάνισή του από το ξεκίνημα της επανάληψης. Χαρακτηριστικό της άσχημης ψυχολογίας ήταν το ότι μέχρι τα πρώτα 70 λεπτά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έκανε κάποια ευκαιρία. Μάλιστα στο 58' αν δεν ήταν ο Σπυρόπουλος να διώξει πάνω στην γραμμή το σουτ του Ιασβίλι μετά την κακή έξοδο του Τζόρβα, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο άσχημα για την Εθνική.
Από το 70' με δέκα
Τα πρώτα ευχάριστα νέα ήρθαν στο 70' όταν ο Ταρκαμάντζε λόγω τραυματισμού αποχώρησε με την Γεωργία να συνεχίζει με δέκα παίκτες, καθώς ο Κετσπάγια είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του. Με έναν παίκτη περισσότερο η Εθνική βγήκε μπροστά και διεκδίκησε την ισοφάριση με τον Ρεβισβίλι να διώχνει στο 78' το σουτ του Φωτάκη.
Φωτάκης, Χαριστέας και Ουκρανία σου ερχόμαστε...
Εκεί που έδειχναν όλα μαύρα για την Εθνική με τους διεθνείς να μην μπορούν να πετύχουν το... χρυσό γκολ μέσα σε έξι λεπτά άλλαξαν όλα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται να δώσει για ακόμα μία φορά το παρών σε τελική φάση Euro.
Η αρχή έγινε στο 79' όταν ο Φωτάκης με ένα πολύ δυνατό σουτ και αφού η μπάλα βρήκε και το κεφάλι του Καλάντζε, έκανε το 1-1, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Εθνική.
Ωστόσο αυτό δεν έφτανε στους παίκτες του Σάντος που με την ψυχολογία ανεβασμένη συνέχιζαν να πιέζουν και στο 85' η πίεση απέφερε καρπούς και έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Κατσουράνης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Χαριστέα που με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-2 και βροντοφώναξε «Ουκρανία σου ερχόμαστε»!



gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια