Μονομερή αφοπλισμό της Ελλάδας προτείνει o σύμβουλος του ΓΑΠ, Ρόντος


Έχουμε ήδη γράψει ότι ο  Άλεξ Ρόντος εμφανίστηκε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου σε συνέδριο στην Τουρκία με θέμα: Changing Turkey in a Changing World.
Κι αυτό παρά τις επίσημες διαψεύσεις στις οποίες είχαν προβεί κατά καιρούς η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, ότι δεν είναι μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού.
Τώρα μαθαίνουμε ότι μίλησε και στην “Hurriyet»  και πρότεινε....
“μονομερή αφοπλισμό της Ελλάδας αν η Τουρκία δώσει δείγματα… βελτίωσης της συμπεριφοράς της”. Είπε επίσης ότι η Τουρκία έχει πολλούς λόγους να διατηρεί στρατό, ενώ η Ελλάδα μόνο την τουρκική απειλή.
Με άλλα λόγια ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου μας λέει ότι αν η Τουρκία μας …. εγγυηθεί ότι δεν επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, τότε κι εμείς μπορούμε να διατηρούμε στρατό “μόνο για τα… τυπικά”, όπως εύστοχα σχολιάζει  και ο Ελεύθερος Τύπος.
Δεν ξέρω αν ο κ. Ρόντος επισκέπτεται και την Ελλάδα, ή μετακινείται μόνο μεταξύ Τουρκίας – Αμερικής. Επειδή αν επισκεπτόταν και το Ελάντα θα διαπίστωνε ασφαλώς κι αυτός ότι με τις περικοπές και τα άλλα μόνο για τα “τυπικά” είναι ήδη ο στρατός μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια