Happy birthday Pavlos


Εκλεισε δυο χρόνια η κυβέρνηση και η δημοκρατική συνείδηση του υπουργού Πολιτισμού δεν του υπέβαλε την ανάγκη να καλέσει ούτε μια φορά τους διαπιστευμένους στο υπουργείο του δημοσιογράφους και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.
Να δώσει κάποιες εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν στον κλάδο του πολιτισμού, ο οποίος δοκιμάζεται εξίσου με τους....
ταξιτζήδες, τους φορτηγατζήδες, τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους άλλους υπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
ΣΤΙΣ δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος και η κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται κανείς πως ίσως να μην έχει πρόχειρες απαντήσεις. Δεν αποκλείεται όμως να μη θέλει να ταράξει και την υποψία ρυτίδας στο μέτωπό του. Ωστόσο, είναι δυνατόν είκοσι τέσσερις ολόκληρους μήνες να μην έχει βρει μία ευνοϊκή περίοδο για τον ίδιο και για το ατσαλάκωτο προφίλ του, ώστε να κάτσει να μοιραστεί με τους εκπροσώπους του Τύπου ένα ελάχιστο κομμάτι από τα οράματά του κι έτσι να προετοιμάσει τον κόσμο για τις προθέσεις του; Φαντάζεστε έναν υπουργό Παιδείας ή Υγείας -για να μην πω Οικονομικών- να είναι άφαντος τόσο καιρό;
ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ και ταξιδιάρης ο υπερυπουργός, πρέπει να του αναγνωρίσουμε ένα ταλέντο: να αιφνιδιάζει. Πότε από το Λος Αντζελες, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με το Μουσείο Γκετί (οι συλλογές του οποίου βρίθουν από άγνωστης προέλευσης αρχαιοελληνικά αντικείμενα), και πότε από την Κορέα όπου «πετάχτηκε» προ ημερών.
ΣΤΟ ενδιάμεσο στήνει και καμιά φιέστα για την παράδοση κατασχεθέντων αρχαίων υπό τα έκπληκτα όμματα του πρωθυπουργού, αδιαφορώντας αν η υπόθεση αυτή του είχε παραδοθεί προ διετίας σε ογκώδη φάκελο από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά.
ΚΑΠΟΥ στο Διαδίκτυο, μαζί με την είδηση ότι εξελέγη πρόεδρος μιας επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, ανακαλύψαμε ότι γιόρτασε τα δεύτερα γενέθλιά του στο ΥΠΠΟΤ. Τον φανταστήκαμε με το τρίγωνο χάρτινο καπελάκι του στραβά μπροστά σε μια μικρή τούρτα (λόγω λιτότητας), πλαισιωμένο με τα παιδιά του γραφείου του να του τραγουδούν «happy birthday Pavlos».
ΠΡΙΝ να σβήσει τα δύο κεράκια του, τους έκανε κι έναν σύντομο απολογισμό. Για δύο πράγματα είναι υπερήφανος: για την ανάκτηση των 70 αρχαϊκών αντικειμένων από τη Μακεδονία (δηλαδή για την παραπάνω υπόθεση αρχαιοκαπηλίας) και για την επίσπευση έκδοσης αποφάσεων από τα γνωμοδοτικά συμβούλιο (ΚΑΣ, ΚΣΝΜ κ.λπ.) όπου λίμναζαν εκατοντάδες υποθέσεις με «τεράστιες επιπτώσεις σε οικοδομικές υποθέσεις πολιτών και πολλές επενδυτικές δραστηριότητες». Και τα δύο επιτεύγματα δανεικά.
ΣΚΕΨΟΥ όμως τώρα να πέσει η κυβέρνηση και να βρεθεί ο Γερουλάνος (αν καταδεχθεί την ψήφο του λαού), να ψάχνει να στολίσει με κάτι ευχάριστο τα προεκλογικά του φυλλάδια. «Βρε, πού είναι εκείνα τα κόκκινα μπαλόνια που βάλαμε στην πλατεία Κοτζιά;». «Αυτά πάνε», θα του πουν, «τα έσπασαν μια βραδιά κάτι οργισμένοι άστεγοι που ήταν από εκεί περαστικοί».
Από τη ΝΙΝΕΤΤΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ - ΡΑΣΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια