H κυβέρνηση θριαμβολογεί για το κούρεμα αλλά δεν απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα - Τι θα συμβεί με ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες


Ο κ. Βενιζέλος έδωσε και "συγχαρητήρια" στον εαυτό του που κατάφερε να μειώσει το ελληνικό χρέος
Δεν αποκλείονται νέες περικοπές στις συντάξεις, καθώς τα ταμεία δεν θα αντέξουν με ένα τέτοιο κούρεμα
Διαβάστε πόσα χρήματα έχουν επενδύσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε ελληνικά ομόλογα
Αγώνας δρόμου για τις τράπεζες - Πόσα χρήματα πρέπει να συγκεντρώσουν οι ελληνικές τράπεζες....


Για ακόμα μια φορά και μετά από μια ιστορική όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, Σύνοδο Κορυφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών παραχώρησε μια συνέντευξη Τύπου για να μην πει ΤΙΠΟΤΑ.Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί οι τεχνικές λεπτομέρειες, τα περισσότερα σημεία της συμφωνίας είναι γνωστά. Κάποια όμως γρκίζα σημεία που έχριζαν απαντήσεων ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!

Επίσης, ο κ.Βενιζέλος επέμενε να ονομάσει την συμφωνία που επετεύχθη PSI plus, ενώ αυτό που συζητάμε είναι διαγραφή χρέους!  Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε και γι' αυτό που αγωνιά όλος ο κόσμος, για το τι θα γίνει δηλαδή με τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι εδώ η απάντηση ήταν αόριστη. Μήπως δεν ξέρει και ο ίδιος τι πρόκειται να γίνει;

Η απάντηση ήταν: "Υπάρχουν προβλήματα πίσω από τα οποία πήγαν να κρυφτούν ορισμένοι εμφανιζόμενοι ως Ηρακλείς του μέλλοντος και των ασφαλιστικών ταμείων. Ενδέχεται να έχουμε μια μικρή μείωση στην ονομαστική αξία των ομολόγων των ταμείων αλλά θα είναι μικρή σε σχέση με την εμπορική τους αξία."

Ρωτήθηκε επίσης για την αναδιάρθρωση του χρέους και γιατί όταν τον Μάϊο είχε αρθρογραφήσει ο κ.Σημίτης είχαν πέσει όλοι να τον φάνε.

Η απάντηση, αποκαλυπτική: "Ο κ. Σημίτης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και σοβαρότητα και διαβάζουμε με μεγάλη προσοχή αυτά που λέει και γράφει. Είναι άλλο πράγμα μια απόφαση της ευρωζώνης σε εθελοντική βάση και άλλο το τι μπορεί να λέγαμε πριν από 1,2 ή 5 χρόνια. Οι συνθήκες τώρα ωρίμασαν." Εδώ βεβαίως να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση μέχρι και πριν λίγες ημέρες θεωρούσε μια αναδιάρθρωση καταστροφική για την Ελλάδα.

Οσο για την μόνιμη εγκατάσταση της τρόικας στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να μην δραματοποιείται η έλευση των «ελεγκτών», λέγοντας πως η παρουσία τους θα είναι τακτική και συνεχής, «αποτρέποντας προβλήματα επικοινωνιακού χαρακτήρα, και βοηθώντας ότι η δουλειά της κυβέρνησης θα γίνεται ταχύτερα, ευκολότερα και με πιο απλό τρόπο».

Δηλαδή ήταν επικοινωνιακό το θέμα με την τρόικα; Τόσο καιρό που όλα πήγαν πίσω και η τροικα κατηγορούσε την κυβέρνηση για παλινωδίες και οι κίτρινες κάρτες έβγαιναν αβίαστα έφταιγε η δραματοποίηση των γεγονότων; Eίπε επίσης, οτι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα σε σχέση με μισθούς, συντάξεις, φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά για το 2011 και το 2012, αλλά όπως όλοι ξέρουμε πολύ καλά όλα αυτά αλλάζουν μέσα σε μια νύχτα...

Λίγα λόγια και για τις επιπτώσεις του κουρέματος για τις τράπεζες, οι οποίες πλέον δίνουν έναν αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια που θα χάσουν από το κούρεμα.

 newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια