Πυρηνικό εργοστάσιο στην Πάρνηθα

Οι επικεφαλείς της Τepo, του Ιαπωνικού κολοσσού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια, έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στο Μέγαρο Μαξίμου για την δημιουργία του μεγαλύτερο πυρηνικού εργοστασίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ανέγερση του εργοστασίου θα γίνει στην Πάρνηθα ακριβώς ....

πάνω από το ρήγμα που “έδωσε” τον σεισμό των 5.9 ρίχτερ το 1999. Οι Ιάπωνες εμφανίζονται σίγουροι ότι η τεχνολογία που διαθέτουν μπορεί να λειτουργήσει το εργοστάσιο με ασφάλεια ακόμα και με σεισμό της τάξης των 11 ρίχτερ. Το σχέδιο προβλέπει επίσης την μεταφορά όλων των δέντρων που υπάρχουν στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας στον εθνικό κήπο, ο οποίος με ένα ειδικό σχέδιο ανάπλασης θα μεταμορφωθεί στο μεγαλύτερο δάσος που υπήρξε ποτέ μέσα σε πόλη. Επιπλέον, υπάρχει πρόβλεψη και για τα πυρηνικά απόβλητα, τα οποία αφού καθαριστούν βιολογικά, θα διοχετεύονται τελείως ακίνδυνα στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ προκειμένου οι Αθηναίοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας νερό.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση βλέπει θετικά την πρόταση των Ιαπώνων. Δεν είναι μόνο η ενεργειακή αυτονομία που θα αποκτήσει η χώρα μας αλλά και το γεγονός ότι θα ξεφορτωθεί μια και καλή την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τον πρόεδρο της Νίκο Φωτόπουλο. Σημείο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών αποτελεί επίσης και το θέμα είσπραξης της έκτακτης εισφοράς για τα ακίνητα μέσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Η Teco εμφανίζεται άτεγκτη και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να μετατραπεί σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το καζίνο που βρίσκεται στην Πάρνηθα θα μετακομίσει στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης  για να συνεχίσουν οι θαμώνες του να απολαμβάνουν μια πανοραμική θέα της πόλης των Αθηνών.


http://ellinofreneia.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια