Απίστευτο: Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου στο Σούνιο

Αυτό το σημείο με την πλατφόρμα που βλέπετε
θα σώσει την Ελλάδα
Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει πριν 35 ημέρες και τις κρατούσαν μυστικές στο μέγαρο Μαξίμου. 
Σήμερα το απόγευμα αναμένονται δηλώσεις του Πρωθυπουργού.
Ζωντανές συνδέσεις από το πρωί όλα τα ξένα ΜΜΕ.


Ένα γιγάντιο απόθεμα υδρογονανθράκων εντοπίστηκε 2 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Σουνίου. Η επιτελείς της Ολλανδικής εταιρίας, που είχε αναλάβει την έρευνα δεν πιστεύαν στα μάτια τους με το εύρημα που είχαν μπροστά τους. Μια ώρα αργότερα ενημερώθηκε και....
το το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο και έδωσε την άδεια του, με διαδικασίες fast track για να ξεκινήσει η άμεση εκμετάλλευση του κοιτάσματος.

Υπολογίζεται ότι θα.... αντλούνται καθημερινά 2.000.000 βαρέλια αργού πετρελαίου και 145.000.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Η εκμετάλλευση αναμένεται να αποδώσει στην χώρα μας 35 δις καθαρά κέρδη ετησίως.

Γι’ αυτό το λόγω έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την εγκατάσταση της πλατφόρμας εντός της θαλάσσιας περιοχής του Σαρωνικού. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός 2 εβδομάδων και η εξόρυξη θα ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Το θερμόμετρο, βέβαια, ανεβαίνει επικίνδυνα στην περιοχή, καθώς εδώ και 3 μέρες, πλέουν 2 πυραυλάκατοι και 3 αντιτορπιλικά του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Η ένταση δεν φαίνεται να εκτονώνεται παρά τα συνεχή διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών κατά τις τουρκικής προκλητικότητας. Η Τούρκοι αξιώνουν συνεκμετάλλευση του κοιτάσματος και απειλούν με κλιμάκωση της έντασης αν αυτό δεν γίνει.

Οι Έλληνες επιτελείς δεν φαίνεται να πτοούνται και ετοιμάζονται για τα εγκαίνια τις πλατφόρμας την 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής. Τότε θα υψωθεί για πρώτη φορά στον Αττικό ουρανό η σημαία της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος που θα αναπαριστά δύο καβοκολόνες με ένα σταυρό στη μέση.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της εταιρίας εκμετάλλευσης, ενώ την ευλογία του θα δώσει ο Παναγιότατος Άνθιμος. Σε μία σεμνή τελετή που θα ακολουθήσει θα τραγουδήσουν οι Γιώργος Τσαλίκης, Αλέκος Ζαζόπουλος και η Σαμπρίνα. Παράλληλα θα σερβιριστεί ντόπιο κρασί από τα Μεσόγεια και γραβιέρα από τον Κουβαρά Μαρκοπούλου.

Για της ανάγκες της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, ο υπουργός πολιτισμού Π. Γερουλάνος εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία ο Ναός του Ποσειδώνα θα μεταφερθεί αυτούσιος στην Κοζάνη. Στη θέση του θα ανεγερθούν οι επίγειες εγκαταστάσεις αποθείωσης των υδρογονανθράκων.



Απίστευτο: Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου στο Σούνιο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια