Οι εικόνες μιας Ελλάδας που αναζητά ελπίδα. ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ


To σποτ "Monodrome" του σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη, ο οποίος επιχείρησε να περιγράψει τις καταστάσεις που ζούμε τους τελευταίους μήνες αναστάτωσε την ΕΡΤ και τελικά κόπηκε από το τμήμα χορηγιών της κρατικής τηλεόρασης για την Μπιενάλε.
Όπως ήταν φυσικό οι αντιδράσεις για το "κόψιμο" ήταν πολλές, όπως πολλά ήταν και τα βίντεο που επιχείρησαν να απεικονίσουν τη δραματική κατάσταση, αλλά και την οργή....
των Ελλήνων, μετά από δύο χρόνια άγριας λιτότητας
Μία ημέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, που αναμένεται να αλλάξει προς το χειρότερο τη ζωή των Ελλήνων, το NEWS 247 επέλεξε ένα βίντεο που δείχνει με δυνατό και άμεσο τρόπο το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας και αντιπροσωπεύει περισσότερο την εικόνα της πρωτεύουσας.
Το βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο η χρήστης του Twitter @murplejane και περιλαμβάνει πλάνα από την 20η Οκτωβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Η κάμερα καταγράφει τη φτώχεια στους δρόμους της Αθήνας, το γρήγορο πέρασμα των βιαστικών πολιτών μπροστά από ζητιάνους, αλλά και τα συνθήματα οργής στους τοίχους, που πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα που περνάει.
Στο βίντεο παρακολουθούμε ακόμη, τους ειρηνικούς διαδηλωτές, την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών αλλά και τις εκρήξεις βίας που συνοδεύουν κάθε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι εικόνες καταστροφής, υπό τους μελαγχολικούς ήχους της μουσικής ενός καλλιτέχνη του δρόμου, που μοιάζουν να συμβολίζουν τις δύσκολες στιγμές ενός λαού που παλεύει να ανάψει ένα κερί στο σκοτάδι της ύφεσης και της λιτότητας.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια