Δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω... ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Με μια παραίτηση, μια επίμονη άρνηση και την κοινωνία απέναντί της βαδίζει η κυβέρνηση στην κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Κατσέλη: "Σήμα στην αγορά για να πέσουν οι μισθοί, το άρθρο για τις κλαδικές συμβάσεις". 

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η κυβέρνηση, καθώς το άρθρο 37 πολυνομοσχεδίου, που αφορά τις κλαδικές συμβάσεις, είναι πιθανό....
να τινάξει στον αέρα τα σχέδια του πρωθυπουργού, ενόψει της εκταμίευσης της 6ης δόσης και της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής.
Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου, αναζητεί συναίνεση στην κοινωνία και την αξιωματική αντιπολίτευση, φαίνεται να μην μπορεί να πείσει καν τους βουλευτές του κόμματός του.
Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του άτυπου υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα, έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος, καλώντας σε πανστρατιά για τις επόμενες κρίσιμες ημέρες.
"Λόγω της κρισιμότητας των στιγμών πρέπει το εσωτερικό μέτωπο να είναι αρραγές. Δεν περισσεύει κανείς" είπε χαρακτηριστικά.
Μετά την κίνηση των τριών υπουργών (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος Ραγκούσης) με κοινό άρθρο-παρέμβαση, ήρθε η παραίτηση Ρομπόπουλου, που τάραξε τα νερά (αν και η κυβέρνηση διατηρεί τις έδρες της), αλλά και η επιμονή της πρώην υπουργού Λούκας Κατσέλη, η οποία καταψήφισε στην Επιτροπή το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τις κλαδικές συμβάσεις και προανήγγειλε ότι δε θα αλλάξει στάση ούτε στην Ολομέλεια, την προσεχή Πέμπτη.
"Σήμα στην αγορά να πέσουν οι μισθοί"
Η κα Κατσέλη, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, τόνισε ότι αν το άρθρο που αφορά στο πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, μείνει ως έχει, δεν θα το ψηφίσει.
"Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση και έτσι η στάση μου δεν έχει αλλάξει και είναι δεδομένη. Αν κάνουμε αυτή την αλλαγή με τις κλαδικές θα δώσουμε το σήμα στην αγορά να πέσουν οι μισθοί κατά 20% με αποτελέσματα ύφεση και μη εκτέλεση των στόχων του προϋπολογισμού", τόνισε η κα Κατσέλη.
Μπορεί, η κα Κατσέλη να μην έχει μια ομάδα βουλευτών που να τους επηρεάζει, ωστόσο η αμφισβήτηση ενός άρθρου, από μια πρώην υπουργό μοιάζει με τελειωτικό χτύπημα προς την καταρρέουσα κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στη μυστική ψηφοφορία της Πέμπτης.
Βενιζέλος: "Καμία αλλαγή"
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα ξεκαθάρισε ότι το πολυνομοσχέδιο, θα πρέπει να ψηφιστεί ως έχει, καθώς όπως είπε η έγκριση του άρθρου 37 είναι απαραίτητη για να πάρει η Ελλάδα την 6η δόση.
Την Τρίτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πειστούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν ένα ακόμα νομοσχέδιο που αποδυναμώνει τους ασθενέστερους και εξοργίζει την κοινωνία.

news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια