Πανικός στην κυβέρνηση άλλαξαν την ηγεσία αστυνομίας και πυροσβεστικής

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο αρχηγός της Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου πηγαίνει στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Διαβάστε όλες τις μετακινήσεις στα δύο σώματα

Με ένα έκτακτο ΚΥΣΕΑ, ξηλώθηκε επί της ουσίας η ηγεσία της Πυροσβεστικής ενώ ο αρχηγός....
της ΕΛΑΣ, Λ. Οικονόμου πηγαίνει σε καθαρά πολιτικό πόστο. Τέλος και ο Ραχωβίτσας. 
Την πόρτα εξόδου είδαν ακόμα ο Στέλιος Στεφανίδης αρχηγός του πυροσβεστικού Σώματος και ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Γιάννης Ραχωβίτσας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, "μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, επελέγησαν ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος".
Πρόκειται για τον πρώην υπαρχηγό της Π.Υ. και τον πρώην επιτελάρχη της ΕΛΑΣ.
Ο μέχρι τώρα αρχηγός ΕΛΑΣ, Ε. Οικονόμου, τοποθετείται σε ένα ξεκάθαρα πολιτικό πόστο, αυτό του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο μέχρι πρότινος κατείχε ο Γρηγόρης Τασούλας.
"Ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας είχε προηγουμένως υποβάλει την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Χρήστος Παπουτσής ευχαρίστησε τον κ. Γρηγόρη Τασούλα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και συμβολή του στο έργο του Υπουργείου", αναφέρει η ανακοίνωση.
"Τέλος, το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον κ. Ελευθέριο Οικονόμου τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Απένειμε στον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα τον τίτλο του επιτίμου υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ήταν αρχαιότερος αξιωματικός του επιλεγέντος αρχηγού και στον κ. Στυλιανό Στεφανίδη απένειμε τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος", καταλήγει.
Να σημειωθεί πως το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια