ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΥΤΟΦΩΡΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ!



Η ΡΑΙΚΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ  ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ''ΜΑΤΣ'' ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ!
ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΔ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ! 
 Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται....
ήδη στο ΧΥΤΑ Φυλής, με ταυτόχρονη παρουσία εισαγγελέα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι  στην είσοδο του ΧΥΤΑ. Υπάρχει  ανοιχτό κάλεσμα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλα συνδικάτα για συμμετοχή του κόσμου, εργαζομένων, κατοίκων και φορέωνπροκειμένου να αποτραπεί το ''σπάσιμο'' της απεργιακής κινητοποίησης. Στο χώρο βρίσκεται και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος χαιρέτισε τη συγκέντρωση των εργαζομένων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά από τις πολιτικές της κυβέρνησης, οι οποίες οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση, μαθητές στην ασιτία και  το δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάρρευση! Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε κοινό, ενωτικό αγώνα, για την ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών της και την απεμπλοκή της χώρας από μνημόνια και τρόικα! Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε έκτακτη συνεδρίασή της απόψε αποφάσισε την αποχή των εργαζομέων από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο  και την κήρυξη 48ωρης απεργίας τη Δευτέρα και Τρίτη. Τετάρτη και Πέμπτη θα συμμετέχει όπως έχει ήδη αναγγείλει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Ταυτόχρονα καταγγέλει την απόποιρα ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές-σφαγείο κυβέρνησης και τρόικας
Η εισαγγελέας κα Ράικου με δεδομένη  την υγειονομική διάταξη που εκδόθηκε νωρίτερα από τον Υπουργό Υγείας , και λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι τις κυβέρνησης για την καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομενων, ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εις βάρος όποιου θέτει σε κίνδυνο τη ''δημόσια υγεία''. Ζητάει ειδικότερα να εντοπιστεί ποιοί ευθύνονται για την τέλεση των ''αξιόποινων πράξεων της μόλυνσης'' του περιβάλλοντος και της έκθεση του πληθυσμού σε κίνδυνο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα να συλληφθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Επιπροσθέτως με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται:
- Να προσκομιστούν οι εκθέσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, που διαπιστώνουν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.
- Να εξεταστούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών και να διερευνηθεί, αν υπάρχει έκθεση των πολιτών, που να έχουν προσβληθεί από ιούς, λόγω της μη αποκομιδής των σκουπιδιών.
Παράλληλα, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
 
ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΙΔΙΩΤΩΝ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Κ\ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ! 
Σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες ανατέθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αττική, με την εντολή να αρχίσει άμεσα από ευαίσθητους για τη δημόσια υγεία χώρους. Τα απορριμματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, για την αποκομιδή των απορριμάτων έχουν επιστρατευτεί κυρίως ανασφάλιστοιαλλοδαποί εργάτες. Το όργιο κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης στο απόγειό του! 
Τη σχετική απόφαση έλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της σημερινής υγειονομικής διατάξεως επείγουσας ανάγκης αποκομιδής απορριμμάτων που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.


ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΛΟΒΕΡΔΟ
Ο Υπ. Υγείας Α. Λοβέρδος προχώρησε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στην έκδοση της υγειονομικής διάταξης για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους υπό το πρόσχημα της προσταστίας  της δημόσιας υγείας,  καλώντας σε λήψη ''εκτάκτων μέτρων''. 
Η μνημονιακή πολιτική θα εφαρμοστεί με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμα και αν κουρελιάζει Σύνταγμα και Δημοκρατία, είναι ουσιαστικά το μήνυμα της κυβέρνησης τόσο προς τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και προς κάθε διαφωνούντα με το μνημονιακό ολοκαύτωμα. Παράλληλα, βέβαια,  το Υπ. Εσωτερικών επιχειρεί να βάλει από το ''παράθυρο'' τους ιδιώτες στις υπηρεσίες καθαριότητας, κάτι το οποίο επεδίωκε εδώ και πολύ καιρο, αλλά προσέκρουε στις αντιδράσεις των εργαζομένων.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ Φυλής και εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τους δρόμους που οδηγούν στη χωματερή
Όσο βέβαια η κυβέρνηση εντείνει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων,τόσο φανερώνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται μπροστά στην ολοένα ογκούμενη κοινωνική κατακραυγή και αντίδραση, η οποία τείνει να μετατραπεί σε τσουνάμι που στο διάβα του θα διαλύσει κυβέρνηση, μνημόνια και τρόικα. 
Ο αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ αποτελεί μέρος μόνο του συνολικού αγώνα διαρκείας που δίνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα το τελευταίο διάστημα ενάντια στην κατακρεούργηση των μισθολογικών, συνταξιοδοτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, μέσα από καταλήψεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κ.ά. Ένας αγώνας απρόσμενος ίσως για την κυβέρνηση για τις διαστάσεις κυρίως που έχει λάβει, και που αναμένεται να κορυφωθεί σε πρώτη φάση κατά τη 48 ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια