Νικολά Σαρκοζί στον Ντέιβιντ Κάμερον: Σκάσε ! Δεν θα μας πεις τι πρέπει να κάνουμε με το ευρώ


"Δεν θα μας πεις τι πρέπει να κάνουμε", είπε ο Νικολά Σαρκοζί στον Ντέιβιντ Κάμερον πολύ εκνευρισμένος κατά τη διάρκεια της Συνόδου.
"Εχασες μια καλή ευκαιρία να κλείσεις το στόμα σου. Αηδιάσαμε να σας ακούμε να μας επικρίνετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Έχετε πει ότι απεχθάνεστε....
το ευρώ, δεν θέλετε η Βρετανία να ενταχθεί σε αυτό, και τώρα θέλετε να ανακατεύεστε στις συνόδους μας", ήταν η φράση που βρήκε από το στόμα του Σαρκοζί στον Κάμερον, μπροστά στους υπόλοιπους 15 ηγέτες, σύμφωνα με τις εφημερίδες The Guardian και The Daily Telegraph, που επικαλούνται διπλωματικές πηγές.


Η εφημερίδα Times του Λονδίνου έγραψε για φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στους δύο ηγέτες, χωρίς όμως να μπεί σε λεπτομέρειες.


Ο Κάμερον με βρετανική ψυχραιμία δεν απάντησε στο Νικολά, και επέμεινε ότι η "η κρίση στην ευρωζώνη πλήττει όλες τις οικονομίες" (των κρατών-μελών της ΕΕ), περιλαμβανομένης και της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι είναι "προς το συμφέρον της Μεγάλης Βρετανίας οι χώρες της ευρωζώνης να επιλύσουν τα προβλήματά τους".


"Υπάρχει όμως ο κίνδυνος (. . .) οι χώρες της ευρωζώνης να λάβουν αποφάσεις για τον χρηματοοικονομικό τομέα που αφορούν ολόκληρη την ενιαία αγορά" χωρίς να διαβουλευθούν με τις χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη, τόνισε.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια