Πάλι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα ζητήσει ο ΓΑΠ;


Νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή δημιουργούν οι πληροφορίες ότιο Γ. Παπανδρέου έχει βάλει στο μυαλό του άλλα σχέδια από αυτά που συζητιούνται.
Ένα από αυτά αναφέρει ότι διαμηνύει σε όλους τους τόνους και στην Ελλάδα και στους ξένους ηγέτες ότι δε θα πάει σε εκλογές. Αυτό φέρεται να είπε και στη σημερινή συνάντηση με τον Κ. Παπούλια ενώ....
οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες την Πέμπτη, θα ζητήσει τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Φαίνεται ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή για την Ελλάδα, οπότε ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να δώσει ακόμη πιο δραματικό τόνο στις εξελίξεις και να βάλει τους πολιτικούς αρχηγούς στο κάδρο. Θα θελήσει δηλαδή να παίξει το τελευταίο του χαρτί, της συναίνεσης στη συμφωνία που θα αποφασιστεί αύριο.
Αφού δεν φαίνεται να τους βγαίνει το κόλπο με τους 180 βουλευτές, ξεκινούν νέα επικοινωνιακά τεχνάσματα κι όπου βγει.
Επειδή όμως οι βουλευτές έχουν πει πως δεν θα ξαναψηφίσουν και επειδή ο κόμπος έχει φτάσει από καιρό στο χτένι ο Παπανδρέου ετοιμάζεται, καλού κακού, και για μια ηρωική έξοδο.  Βάζει έτσι τους φίλους που του απέμειναν στις φυλλάδες να γράφουν ότι στην  τελευταία πράξη της κωμοτραγωδίας θα  το παίξει …εθνικά ανεξάρτητος ηγέτης. Διαβάζουμε λοιπόν ότι “το θέμα της μόνιμης εποπτείας της χώρας αποτελεί κατά πληροφορίες «κόκκινη γραμμή» για τον πρωθυπουργό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν τεθεί τέτοιο ζήτημα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης, ο Γ.Παπανδρέου ενδέχεται να αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες, να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα και να συγκαλέσει εκτάκτως τη Βουλή προκειμένου να ενημερώσει όλα τα πολιτικά κόμματα….”.
Μόνο όσοι ζουν πολύ μακριά από την κοινωνία, κλεισμένοι σε δημοσιογραφικά …παλάτια, μπορούν να γράφουν τέτοιες ανοησίες. Δεν δοκιμάζει ο ΓΑΠ να το παίξει …εθνικός ηγέτης να δούμε τι θα γίνει στις πλατείες;
Κατά τα άλλα, εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «συνεχίζεται μια σκληρή διαπραγμάτευση σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο». Και υπογράμμισε πως στόχος είναι η λύση για το ελληνικό χρέος να είναι ασφαλής και να άρει σημαντικότατα βάρη. Κάλεσε δε όλους να συμβάλουν και να επιδείξουν νηφαλιότητα. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε και οι τράπεζες που πρέπει να εξυγιανθούν και να υπάρχει μια δίκαιη κατανομή των βαρών, σημείωσε.
http://www.antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια