Ποιος σκότωσε πραγματικά τον Καντάφι;

Ο "δολοφόνος" του Λας Βέγκας που έφτασε από μια βάση της Σικελίας
Πως το ΝΑΤΟ έσπρωξε τον δικτάτορα στα χέρια των ισλαμιστών της Misurata


του Manlio Dinucci (εφημερίδα il manifesto)

Όι εικόνες του Καντάφι που λιντσαρίστηκε και σκοτώθηκε από ένα εξαγριωμένο όχλο μαχητών της πολιτοφυλακής μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο, για να αποδείξουν ότι στη Λιβύη επρόκειτο.... για μια λαϊκή εξέγερση που έληξε με την ανατροπή του μισητού δικτάτορα. Μια απλοϊκή εκδοχή, μέρος της προπαγάνδας από τα ισχυρά «όπλα μαζικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης» που χρησιμοποιείται στην επιχείρηση Unified Protector...»

Τελείως διαφορετική είναι η
 πραγματικότητα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, όπως το αποδεικνύει η τεκμηριωμένη αναπαράσταση των γεγονότων που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα "The Telegraph".

Μετά από το καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν στην κατάκτηση της Τρίπολης, οι πράκτορες της CIA και της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI6, οι οποίοι επιχειρούν στο έδαφος της Λιβύης, επικεντρώθηκαν στο κυνήγι του Καντάφι, ο οποίος είχε διαφύγει από τους μαζικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Ενώ μη επανδρωμένα αεροπλάνα και άλλα κατασκοπευτικά αεροπλάνα, εξοπλισμένα με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, έλεγχαν μέρα - νύχτα τη Λιβύη, ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας πέρναγαν από κόσκινα την περιοχή της Σύρτης, πιθανό καταφύγιο του Καντάφι. Ο τελευταίος αναγκάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες, να σπάσει τη τηλεφωνική σιωπή, χρησιμοποιώντας ένα κινητό, μάλλον δορυφορικού τύπου. Η επικοινωνία έγινε αντιληπτή, επιβεβαιώνοντας την παρουσία του στην περιοχή.

Όταν με ένα κομβόι πολλών δεκάδων οχημάτων βγήκε από την πόλη, έγινε αμέσως αντιληπτός από τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα: ένα αμερικανικό U.S. Rivet (το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει στόχο από 250 χλμ.), ένα γαλλικό C160 Gabriel και ένα βρετανικό Tornado GR4. Εκείνη την στιγμή, ένα αμερικανικό Predator απογειώθηκε από τη Σικελία και τηλεκατευθυνόμενο μέσω δορυφόρου από μια βάση κοντά στο Λας Βέγκας, επιτέθηκε στο κομβόι με μια σειρά από πυραύλους Hellfire. Αν και δεν προσδιορίζεται, πρόκειται για ένα από τα Predator MQ-9 Reaper που στάθμευε στην βάση της Σικελίας, όπου το προσωπικό της το συντηρούσε και το ανεφοδίαζε. 

Το αεροπλάνο καθοδηγούνταν πιλοτικά από έναν χειριστή και από έναν άλλο άνδρα, και οι δυο καθισμένοι μπροστά σε μια κονσόλα με ειδικούς αισθητήρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από 10 χιλιάδες χλμ. μακριά. Το Reaper είναι σε θέση να μεταφέρει πολεμικό φορτίο ενάμιση τόνου, είναι οπλισμένο με 14 πυραύλους Hellfire (Φωτιά της Κόλασης) με αντιαρματικές κεφαλές, με εκρηκτικά διασποράς ή θερμοβαρικά εκρηκτικά. Αμέσως μετά τον βομβαρδισμό από το Reaper, η φάλαγγα επλήγη από γαλλικά μαχητικά Mirage-2000 με βόμβες Paveway 500 λιμπρών και πυρομαχικά ακρίβειας AASM (Οπλισμός αέρος-εδάφους Modular), κατευθυνόμενα με λέιζερ. Η επίθεση αυτή ήταν καθοριστική για τη σύλληψη του Καντάφι.

Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι, στην πραγματικότητα το ΝΑΤΟ είναι που συνέλαβε τον Καντάφι, σπρώχνοντάς τον στα χέρια των ισλαμιστών «ανταρτών» Misurata, οι οποίοι τρέφουν ιδιαίτερο μίσος γι’ αυτόν.

Και το ΝΑΤΟ είναι που έχει κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, όχι μόνο ρίχνοντας πάνω από 50.000 βόμβες με πάνω από 10.000 αποστολές επίθεσης, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για τους «αντάρτες», αλλά και τοποθέτησε στο λιβυκό έδαφος ειδικές δυνάμεις για πολεμικές αποστολές σε συνδυασμό με ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να κατευθύνει στρατιωτικές επιχειρήσεις ή για καθοδήγηση των ανταρτών. Το σχέδιο -που αποφασίστηκε στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι- ήταν η εξάλειψη του Καντάφι, ο οποίος, σε δημόσια δίκη θα μπορούσε να αποκαλύψει δυσάρεστες αλήθειες για τις δυτικές κυβερνήσεις.

Δεν αποκλείεται συνεπώς ότι μέσα στο πλήθος των μαχητών που ουρλιάζει, πίσω από το «νεαρό άνδρα με το χρυσό πιστόλι» ο οποίος πιστώνεται με τη δολοφονία του Καντάφι, να υπήρξε ένας πολύ πιο έμπειρος επαγγελματίας δολοφόνος.
Πηγή: Εφημερίδα il manifesto
Photo: REUTERS

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια