Τέλος εποχής Νεκρός ο Καντάφι!

Νεκρό θέλουν τον Μουαμάρ Καντάφι οι πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης, που επικαλούνται σχετικές μαρτυρίες από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Καντάφι ήταν τραυματίας και υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο....

της πόλης Μιζουράτα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης συνελήφθη νωρίτερα την Πέμπτη από μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, μετά την πτώση της πόλης Σύρτη.

Από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, ο Καντάφι και τα μέλη της οικογένειάς του έπαιζαν... κρυφτό με τους μαχητές που πρόσκεινται στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της χώρας και η είδηση της σύλληψής του ήρθε έπειτα από πολύμηνες μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που τον στήριζαν και αυτές των ανταρτών.

Πηγές του CNN αναφέρουν ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο κρατούσε ήδη τον Καντάφι, αλλά ανέμενε την πτώση της γενέτειράς του, Σύρτης, ώστε να προβεί και στην επίσημη πια ανακοίνωση περί σύλληψής του.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε η λιβυκή τηλεοραση και την επιβεβαίωσε το στρατιωτικό συμβούλιο της πόλης Μιζουράτα.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο Abdel Majid, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters, «ο Καντάφι έχει τραυματιστεί και στα δύο πόδια του» και κατά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο προς τα αρχηγεία των ανταρτών».

Το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Mohamed Leith, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο AFP, επιβεβαίωσε τη σύλληψη Καντάφι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι άσχημα τραυματισμένος, αλλά ακόμα αναπνέει».

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε προηγουμένως ότι η Σύρτη έπεσε στα χέρια τους, αφού κατάφεραν να «χτυπήσουν» και τις τελευταίες θέσεις που κρατούσαν μαχητές του Καντάφι στη γενέτειρά του.

«Η Σύρτη απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν άλλες δυνάμεις του Καντάφι στην πόλη», ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο στρατηγός Yunus Al Abdali ο οποίος ηγείτο των επιχειρήσεων στην περιοχή και συνέχισε λέγοντας στο Al Zajeera ότι «τώρα πρωταρχικό μας μέλημα είναι να πιάσουμε μαχητές του Καντάφι οι οποίοι προσπαθούν να αποδράσουν».

Η Σύρτη ήταν το μόνο «κανταφικό» οχυρό το οποίο δεν «έπεφτε» ενώ βρισκόταν σε στενή πολιορκία από τους αντάρτες μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης. Η τελική μάχη που οδήγησε στη νίκη των ανταρτών διήρκεσε 90 λεπτά.

protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια