Δύσκολη εβδομάδα για τους πολίτες από τις απεργίες.....

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα και αυτή την εβδομάδα καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και στις....
περικοπές μισθών και συντάξεων

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στις 19 του μηνός θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ στις 20 του μηνός η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Σύνταγμα.

Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα η ΠΕΜΕΝ (σωματείο των μηχανικών) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την προσεχή Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως την Πέμπτη προχωρά η και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εφοριακοί ξεκινούν επίσης τη Δευτέρα δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν και όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία όλοι οιδημοσιογράφοι.

Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν επίσης εξαγγείλει απεργία από τις 17 έως τις 27 Οκτωβρίου, ενώ από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες θα πραγματοποιήσουν οιτραπεζοϋπάλληλοι. 

Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από την Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Όσον αφορά στα ΜΜΜ, η χώρα θα μείνει χωρίς τρένα και Προαστιακό από την Τρίτη ως την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη  οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στη «Δουκ.Πλακεντίας» και δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Μάλιστα, την Τετάρτη δεν κυκλοφορούν τα ταξί.

Ακόμη, την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.

protothema

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια