Μας ληστεύουν για να καλύψουν τους πελάτες τους.


Ένας από τους πλέον διαδεδομένους μύθους στην εποχή της παράνοιας και της μπαλαφάρας, που ζούμε, είναι ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική εις βάρος των λαϊκών εισοδημάτων. Tο μύθο συντηρούν, συστηματικά, η ιδεολογικοπολιτική ελίτ της Αριστεράς, που εδώ και δεκαετίες έχει επιβάλει στην κοινωνίας την επικυριαρχία της, αλλά και διάφοροι αυτόκλητοι «οικονομικοί αναλυτές», δημοσιογράφοι της τηλεόρασης και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, προϊόντα του σαθρού εκπαιδευτικού συστήματος, που η ελίτ του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς – με την ανοχή της κρατικιστικής ΝΔ – επέβαλε από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα.
Όποιος γνωρίζει, έστω και στοιχειωδώς, τις αρχές του Φιλελευθερισμού γνωρίζει καλά ότι είναι σαφώς εναντίον κάθε φορολογικής υπερβολής, απαιτεί τη δραστική μείωση των φόρων, των κρατικών ρυθμίσεων και την αυτορύθμιση της αγοράς. Η κυβέρνηση πράττει ακριβώς το αντίθετο. Αυξάνει με ακραίο και συχνά ληστρικό τρόπο τους φόρους θυμίζοντας φεουδάρχες του Μεσαίωνα και τελώνες του ρωμαϊκού imperium, εις βάρος της όποιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας κι αγοράς έχει απομείνει στη δύσμοιρη αυτή χώρα. Αντί να μειώσει δραστικά, ως έχει υποχρέωση, τις κρατικές δαπάνες για να συντηρήσει τις συντεχνίες και τα οργανωμένα συμφέροντα του Δημοσίου, που τα ίδια τα κόμματα δημιούργησαν και εξέθρεψαν για να διαιωνίσουν τη σαθρή εξουσία τους επί δεκαετίες, επιβάλει – φόρους, τέλη, έκτακτες εισφορές κοκ σε μια κοινωνία και σε μια αγορά που αγκομαχά και φθίνει με ραγδαία τρόπο. Σε μια αγορά που πεθαίνει και σε μια ελεύθερη, (ο θεός να την κάνει, όπως την κατάντησαν), οικονομία, που πνέει τα λοίσθια μέσα στην απόγνωση και την απελπισία όλων μας.
  • Ανεχθήκαμε επί χρόνια τις σπατάλες και τις υπερβολές του κρατικού μηχανισμού και των κομμάτων, διότι ενδόμυχα γνωρίζαμε ότι όλες αυτές οι δαπάνες γίνονταν με δανεικά, που κάποιοι δυστυχώς πίστευαν ότι είναι αγύριστα.
  • Ανεχθήκαμε απεργούς στον τομέα της καθαριότητας να αφήνουν τα σκουπίδια στους δρόμους, να κάνουν πορείες, να αναστατώνουν την Αθήνα και να πληρώνονται κατά τη διάρκεια της απεργίας τους.
  • Ανεχθήκαμε τους οι δημοσίους υπαλλήλους να αποκαλούν την απεργία τους «κατάληψη» και να πληρώνονται κατά τη διάρκεια τους, πράγμα, που δεν γίνεται ποτέ στον δημόσιο τομέα. Ανεχθήκαμε να βγαίνουν στην σύνταξη μητέρες ανηλίκων δημόσιοι υπάλληλοι ακόμα και στα 35 τους χρόνια και να τους πληρώνει τις παχυλές συντάξεις επί δεκαετίες το Δημόσιο.
  • Ανεχθήκαμε την ύπαρξη εκατοντάδων άχρηστων οργανισμών, επιτροπών, παραεπιτροπών κοκ, που δαπανούν δισ ετησίως όπως ο Οργανισμός για την Αποξήρανση της λίμνης Κωπαϊδας, (που έχει αποξηρανθεί από τον 19ο αιώνα), ο Οργανισμός για την Ανέγερση του Μουσείου της Ακροπόλεως, (που εδώ και χρόνια έχει πλήρως οικοδομηθεί), ο Οργανισμός για τους Σεισμόπληκτους της Θεσσαλονίκης, (όταν ο σεισμός έγινε το 1979 και οι όποιοι σεισμόπληκτοι είτε έχουν αποκατασταθεί είτε δεν πρόκειται ποτέ πιά να αποκατασταθούν).
  • Δεχθήκαμε να λειτουργούν ως κρατικές επιχειρήσεις, μουσεία από ιδιώτες, υποτίθεται ευεργέτες, στα οποία οι εκάστοτε υπουργοί Πολιτισμού διόριζαν την κομματική τους πελατεία εις βάρος του δημοσίου κορβανά.
  • Ανεχθήκαμε, εδώ και 30 χρόνια, «εξωσχολικοί» να καταστρέφουν τεράστιες σχολικές περιουσίες, στη διάρκεια καταλήψεων σχολείων και πανεπιστημίων.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις απάτες στις προμήθειες και στα δημόσια έργα, που κάποιοι κρατικοδίαιτοι κομματικοί επιχειρηματίες με τους καρεκλοκένταυρους των κομμάτων και του κράτους επέβαλαν, οδήγησαν την χώρα σε αυτά τα χάλια, που ζούμε σήμερα. Και από τα οποία μόνον μια αποφασιστική μείωση του δημόσιου τομέα, σε συνδυασμό με την πραγματική απελευθέρωση της αγοράς και της οικονομίας, μπορεί να επιφέρει. Αλλά, δυστυχώς, η κυβέρνηση αντί να πράττει το καθήκον της, βρίσκεται σε πλήρη παραλυσία και πανικό και παίρνει φορομπηχτικά μέτρα, που γνωρίζει ότι μοιραία θα οδηγήσουν στην καταστροφή ό,τι απέμεινε στην Ελλάδα σήμερα.
Γιάννης Λοβέρδος
aixmi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια