Τουρκική οργάνωση ζητά συγνώμη από τον "αδελφό ελληνικό λαό"

«Ο σύντροφος μας συμμετείχε σε επιχειρήσεις της οργάνωσης μας στην Μαύρη Θάλασσα. Ζητάμε όμως συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για κάθε ηθική και υλική βλάβη που υπέστη. Η σημαντικότερη παρηγοριά μας από αυτό το ατύχημα είναι ότι δεν συνέβη κανένα κακό στον αδελφό ελληνικό λαό. Θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρες μας». Αυτά αναφέρονται σε προκήρυξη - ανακοίνωση της τουρκικής οργάνωσης... «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο»....
(DHKP - C), την πρώην «Ντεβ Σολ» για τον θάνατο από έκρηξης χειροβομβίδας, πριν από δέκα ημέρες σε διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην Θεσσαλονίκη, ενός 32χρονου Κούρδου.

Στο διαμέρισμα, όπου έμενε, βρέθηκαν αντιαρματικός εκτοξευτής τύπου low, νάρκες, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, όπλο μάρκας «scorpion», εκρηκτικές ύλες κλπ.
Στο κείμενο της οργάνωσης που παρουσιάζει «Το Βήμα» αναφέρεται ότι το θύμα της έκρηξης, που ονομάζεται Μεχμέτ Μπασμπάγ και χαρακτηρίζεται ως «πολεμιστής της οργάνωσης», ήταν συγγενής Κούρδου, που είχε πεθάνει το 1984 σε απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές.
Ο 32χρονος το 1997 άρχισε να σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Πλοίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Καραντενίζ στην Τουρκία και φέρεται να εντάχθηκε στο «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» από το 3ο έτος της φοίτησής του εκεί. Στην προκήρυξη αναφέρεται πλήθος στοιχείων για την πορεία του 32χρονου στην οργάνωση.

Περιλαμβάνεται επίσης μια παλαιότερη δήλωση του 32χρονου, όπου ανέφερε: «Σκέφτηκα με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα θα αντιμετωπίσω συμμετέχοντας στην επανάσταση, όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν, το μέρος που βρίσκομαι και το μέρος που θα πρέπει να βρίσκομαι και αποφάσισα να συμμετέχω με όλο μου το είναι στον οργανωμένο αγώνα».

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για τον «στόχο» του οπλοστασίου που εντοπίσθηκε στο διαμέρισμα του 32χρονου στην συμπρωτεύουσα. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «εμείς είμαστε μία πολεμική οργάνωση. Κι ο πόλεμος έχει τους δικούς του κανόνες».

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της ΕΛΑΣ ο 32χρονος, προτού ανεβεί στη Θεσσαλονίκη, διέμενε και εργαζόταν επί σειρά μηνών στο κέντρο της Αθήνας.



Πηγή: Vima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια