Δεν πρόκειται να ψηφίσει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας η ΝΔ

σσz. Εκεί στη Συγγρού δεν μας τα λέτε καθόλου καλά. Δηλαδή αν δεν εμπεριέχει Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας θα το ψηφίσετε ; Ρε σοβαρευτείτε γιατί ο κόσμος είναι εξοργισμένος και δεν σας βλέπω καλά.

«Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο των συμφωνιών για την αντιμετώπιση του χρέους δεν συζητάμε, δεν δεχόμαστε», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ  Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε:....

«Άλλο τεχνική βοήθεια και άλλο εκχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων σε οποιουσδήποτε ξένους. Αποφάσεις που βάζουν πάνω από την όποια εκλεγμένη κυβέρνηση, οποιουσδήποτε άλλους, είναι αντισυνταγματικές, είναι αντιδημοκρατικές και είναι απαράδεκτες. Δεν ταιριάζουν, άλλωστε, ούτε στις αρχές, ούτε στις Συνθήκες, ούτε και στις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης. Πάνω απ’ όλα, τέτοιες αποφάσεις δεν ταιριάζουν στη χώρα μας και δεν γίνονται αποδεκτές από τους Έλληνες. Δεν τις συζητάμε. Τις απορρίπτουμε  Εμείς –όπως τόνισε εδώ και πολύ καιρό στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς- «ναι» στο λάθος δεν πρόκειται να πούμε»..
 Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη το θέμα που έθεσαν οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος, για αυξημένη πλειοψηφία στην ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία, δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα: Ότι αποφάσισαν να αποδράσουν και ψάχνουν προφάσεις και προσχήματα. Δεν τα καταφέρνουν, όμως, ούτε στο θέατρο που προσπαθούν να στήσουν. Διότι το Σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα πότε απαιτούνται 180 ψήφοι. Αυτό το αναγνωρίζουν, τώρα, ακόμα και οι ίδιοι. Ομολογούν ότι η ευρεία πλειοψηφία δεν είναι νομικά επιβεβλημένη, αλλά την θέλουν για πολιτικούς λόγους.
Όπως εξήγησε ο κ. Σταμάτης, σε δηλώσεις του “η ερμηνευτική δήλωση κάτω από το άρθρο 28 λέει,το άρθρο αυτό ψηφίζεται και ισχύει για να αντιμετωπίσει το θέμα της ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ. Δεν καθιερώνει γενική ρήτρα απόκλισης από ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, αλλά εισάγει εξαίρεση adhoc για την περίπτωση της ΕΕ.Ο κ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να εισηγηθεί κάτι τέτοιο. Αν προκύπτει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αυτή δεν «γιατρεύεται» με την υπερψήφιση της συμφωνίας αυτής με τον αριθμό που προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 28..”.
Με άλλα λόγια αν ζητήσει διευρυμένη πλειοψηφία η κυβέρνηση θα το κάνει για πολιτικούς και όχι συνταγματικούς λόγους.
«Εάν η επικύρωση της ευρωπαϊκής συμφωνίας από τους 180 βουλευτές εμπεριέχει όρο ότιη Ελλάδα παραχωρεί ένα κομμάτι της εθνικής της κυριαρχίαςη ΝΔ θα καταψηφίσει», ξεκαθάρισε εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δέχεται πολιτικό εκβιασμό, δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, δεν έχει άποψη και απλά παρακολουθεί και σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενημέρωση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ.
http://www.antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια