Κυβερνητικη …ολονυκτια και πολεμος Παπανδρεου – Βενιζελου

Κυβερνητική …ολονυκτία και πόλεμος Παπανδρέου – Βενιζέλου
Έπρεπε να περάσουν 8 ώρες με τους υπουργούς να μην έχουν φύγει από τη Βουλή, προκειμένου ο Β. Βενιζέλος να τους ενημέρωσει για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Την τηλεδιάσκεψη περίμεναν από τις 6.30 κορυφαίοι υπουργοί που συμμετέχουν στην κυβερνητική επιτροπή....
(Ρέππας, Καστανίδης, Γερουλάνος, Διαμαντοπούλου εκ μέρους των τριών !!! κ.α.).
Η ενημέρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το βράδυ και θα διαρκέσει αρκετή ώρα σε μια προσπάθεια του κ. Αντιπροέδρου να δώσει χαρακτήρα ομαδικής προσπάθειας και συναποφάσεων, όταν όλοι γνωρίζουν ότι έχει γράψει την κυβέρνηση στα παλιά του τα παπούτσια.
Το ναυάγιο της Συνόδου, όπως διαγράφεται στις Βρυξέλλες, είναι το κύριο σημείο των συζητήσεων με τους υπουγούς, όμως, ο κ. υπουργός τους ενημέρωνει και για το τελικό κούρεμα που θα είναι έκπληξη να μην έχει μπροστά τον αριθμό… 5, δηλαδή από 50% και πάνω.
Θα έχει ενδιαφέρον να ακούγαμε τι τους λέει για τη μόνιμη επιτροπεία που αποφασίστηκε και που θα φορτωθεί για χρόνια η Ελλάδα. Άραγε να προσπαθεί με τη δεινότητα και την ευστροφία που διακρίνει τον κ. καθηγητή, να πείσει τους υπουργούς ότι η επιτροπεία είναι ορισμένοι τρελοί επιστήμονες της ΕΕ που θα έρχονται στην Αθήνα και θα κάνουν… μόνιμο πάρτι;
Κυβερνητικές πηγές στο μεταξύ υποστηρίζουν ότι το κούρεμα θα είναι γύρω στο 50%. Και ότι οι τράπεζες θα συμμετάσχουν εθελοντικά, άρα δεν θα είναι πιστωτικό γεγονός. Λένε επίσης ότι θα μειωθούν και πάλι τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα “έκανε παρεμβάσεις στο κείμενο για την επιτροπεία και δεν θα συνυπογράφουν οι επίτροποι”.  Και ότι το κείμενο δεν θα γράφει για “επιτρόπους”, αλλά για “πιο στενή παρακολούθηση¨.
Αυτές είναι οι πολιτικές αποφάσεις. Το τεχνικό κομμάτι θα λυθεί μέχρι τις 3 ή 4 Νοεμβρίου, που συνεδριάζει το G20.
Χάσμα Παπανδρέου – Βενιζέλου
Κατά τα άλλα η ολονυκτία επιβεβαιώνει το χάσμα ανάμεσα σε ΓΑΠ και Βενιζέλο Είναι προφανές ότι ο Γιώργος δεν θέλει να πάρει την (όποια) απόφαση μόνος του, ούτε με τον Βενιζέλο να τον επηρεάζει. Οι υπουργοί μαθαίνουν τώρα τις εξελίξεις από τον Βενιζέλο, ενώ ο ΓΑΠ τους έχει ζητήσει να αποφασίσουν όλοι μαζί.
Στην πραγματικότητα ο ΓΑΠ έχει «στο περίμενε» μία αντιπροσωπευτική ομάδα από το υπουργικό και ανέθεσε στον Βενιζέλο να τους ενημερώσει. Είναι σαφές ότι μετά την ιστορία με τους 180 διαφάνηκαν οι διαφορετικές στρατηγικές του προέδρου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, και δεν θέλει να κάνει κάτι υπό την επιρροή της ισχυρής προσωπικότητας του Βενιζέλου. Γι’ αυτό έβαλε στο παιχνίδι και άλλους υπουργούς, ώστε να διαμορφωθούν οι επιθυμητοί συσχετισμοί. Και υπό αυτές τις εσωκυβερνητικές συνθήκες θα πάρουν αποφάσεις για την Ελλάδα.
http://www.antinews.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια