«έτσι γ@..@νε αυτοί που σας χρωστάνε»

Προσωπικά δεν είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού αλλά οφείλω ενα μεγάλο μπράβο στούς φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο εχθές το βράδυ, για το σύνθημα που δονούσε το Γ. Καραισκάκης. <<ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ>>. Το καλύτερο όμως ήταν ότι στο γήπεδο είχαν πάει και οι τροικανοί.
Αφού πολιτικές νίκες δεν μπορούμε να πετύχουμε, αστοχώντας....
ακόμη και πάνω από τη γραμμή σε κενό τέρμα, ήρθε η τριάρα του Ολυμπιακού να βάλει την…  Άνγκελα Μέρκελ στη θέση της! Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει με καθαρό μυαλό για τα συνθήματα περί Μέρκελ, την απεργία και το αβέβαιο αύριο.



«Πάρε το δάνειο και βάλτο στον κ…», «Μέρκελ κ…α ο θρύλος πάνω από όλα» και το επικό «έτσι γ… αυτοί που σας χρωστάνε». Το ιδανικό ξέσπασμα όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και των οπαδών των ερυθρολεύκων σε μία μαγική βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεχαρμάνιασε ο κόσμος, είδε (επιτέλους) καλή μπαλίτσα από τον Ολυμπιακό στο καλύτερο φετινό και μεστό του παιχνίδι και γύρισε σπίτι του, κουρασμένος, αλλά με το χαμόγελο στα χείλη.
Το κακό είναι ότι μόλις ξυπνήσουν το πρωϊ, θα υπάρχουν και τα χρέη της Ελλάδας και ενδεχομένως, να ξαναβρεθούν κάποιοι από αυτούς στο Σύνταγμα για την δεύτερη μέρα αγανάκτησης και απεργιακών κινητοποιήσεων. Η δε Μέρκελ αμφιβάλω αν έχει πάρει χαμπάρι ότι η Ντόρτμουντ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Αλλά και να το έμαθε, αμφιβάλω αν έχασε την όρεξή της και έμεινε νηστικιά ή αν μετά το… κούρεμα της γερμανικής ομάδας από τον Ολυμπιακό, γίνει… εκδικητική απέναντί μας ενόψει της συνόδου κορυφής!
Το να συνδέουμε πολιτικά και αθλητικά γεγονότα και μάλιστα σε τόσο σοβαρά θέματα, ασφαλώς από θέμα εκτόνωσης είναι καλό. Όσο το σκέφτεσαι πιο σοβαρά όμως και αφήνοντας στην άκρη το χιουμοριστικό κομμάτι της ευρηματικότητας των συνθημάτων, βλέπεις και πόσο ανάλαφρα και επιδερμικά αντιμετωπίζουμε διάφορα θέματα. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς κάτι αντίστοιχο με την ΑΕΚ απόψε και τον Πούτιν ή μία νίκη ρεβανς του Ολυμπιακού στη Μαρσέϊγ για να «μαλακώσει» κι άλλο ο Σαρκοζί!
Το κακό είναι ότι είμαστε πλέον μεγάλα παιδιά! Κι αυτά τα εικονικά χαμόγελα και τα περιπαιχτικά σχόλια είναι μόνο για τα καφενεία ή το facebook. Το πιο μεγάλο κακό είναι βέβαια στο τι συμβαίνει στη χώρα μας και με τι μάτι μας βλέπουν οι ξένοι (συν) εταίροι μας! Ότι ο λαός πεινάει και δεν χορταίνει με νίκες σε αθλητικό επίπεδο, είτε αυτές είναι μέσω της Εθνικής ομάδας, είτε μέσω του Ολυμπιακού ή άλλων ομάδων. Ασφαλώς οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά θα πρέπει να είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τη νίκη της ομάδας τους, ασφαλώς και θα πρέπει να την χαρούν, όμως ως εκεί! Το ίδιο υπερήφανοι πρέπει να είμαστε όλοι μας για την Εθνική μας ομάδα και την πρόκριση στο Euro2012.  Το αύριο (των ερυθρόλευκων οπαδών) φαντάζει καλύτερο στον όμιλο του Ολυμπιακού, όμως το δικό τους, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται κατά μεγάλο μέρος σε ξένα χέρια. Πού τον τελευταίο καιρό αυτά τα χέρια είναι… μαχαίρια! Υπάρχει βέβαια και κάτι ακόμη: η τρέλα των οπαδών του Ολυμπιακού είναι τέτοια που είναι ικανοί να πουν και «θρύλος και ξερό ψωμί»! Αντέχουν;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια