επ’ αόριστον απεργία στα διυλιστήρια Ουρές χιλιομέτρων στα βενζινάδικα....


Ουρές δεκάδων αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί από νωρίς σήμερα το πρωί σε πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων, λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε....
Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ), προχωρούν από σήμερα σε επ’ αόριστον απεργία, αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης να καταργήσει τη συλλογική σύμβαση και να εντάξει και τα ΕΛ.ΠΕ. στις Δ.Ε.Κ.Ο., με αποτέλεσμα να ισχύουν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου και στους εργαζόμενούς τους.
«Η κυβέρνηση κατεβάζει ένα σχέδιο νόμου και τα ισοπεδώνει όλα», δηλώνει στο newsbomb.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, Νίκος Ορφανός.
«Καταργεί με το έτσι θέλω τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη τη συμφωνία που είχαμε κάνει πριν λίγο καιρό με τη διοίκηση της εταιρείας.
Στην αποικία που δημιουργεί η κυβέρνηση με την Τρόικα, εμείς δούλοι δεν θα γίνουμε. Θα κλείσουμε τα εργοστάσια και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».
Φόβους για την τροφοδοσία της αγοράς εκφράζει και η Ομοσπονδία Βενζινοπολών, ενόψει και της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.
«Όλες οι συνεργαζόμενες εταιρείες θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα εξαιτίας της απεργίας, σημειώνει στοnewsbomb.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπολών Μιχάλης Κιούσης.
«Θα μείνουμε από καύσιμα, αλλά οι εργαζόμενοι που απεργούν έχουν απόλυτο δίκιο.
Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε τους αγώνες τους, αλλά αν η απεργία διαρκέσει πολύ καιρό, εμείς και φυσικά οι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα».
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια