Μα πόσο στόκοι μπορεί να είναι;


Θα έχετε παρατηρήσει (όσοι ταξιδεύετε),  πως τελευταία υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στις αφιξοαναχωρήσεις των πτήσεων.
Σημειώνονται τεράστιες καθυστερήσεις στις πτήσεις, εξαιτίας των στάσεων εργασίας, των απεργιών, των λευκών απεργιών, των slowdown, κτλ. από πλευράς των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Πρόκειται για μια κατηγορία υπαλλήλων, που έχει....
χαρακτηριστεί (δικαίως) ως η κορυφή των ρετιρέ του ελληνικού δημοσίου.
Μαζί με τους τελωνειακούς, τους εφοριακούς, και κάποιους άλλους, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εισπράττουν ουκ ολίγα σε διάφορα επιδόματα, τα οποία όμως τώρα καταργούνται. Για αυτό και αντιδρούν.
Και ως εδώ, έχει καλώς.
Υπάρχει όμως ένα ζήτημα, που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, πριν αρχίσει να καταφέρεται εναντίον δικαίων και αδίκων.
Τα συγκεκριμένα επιδόματα που καρπώνονται οι ελεγκτές (και σε πολύ μικρότερο βαθμό και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της ΥΠΑ) δεν προέρχονται από τον κρατικό κορβανά.
Σε αντίθεση με τα επιδόματα των άλλων κατηγοριών ρετιρέ του δημοσίου, που πληρώνονται από το κράτος, αυτά είναι χρήματα που πληρώνουν οι ξένες αεροπορικές εταιρίες ως δικαιώματα υπέρπτησης του ελληνικού εναέριου χώρου, και θεωρούνται ανταποδοτικά τέλη. Αυτό ισχύει από το 1998 περίπου.
Αν λοιπόν δεν τα εισπράξουν οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ΔΕΝ τα εισπράττει κανείς. Ούτε το κράτος. Απλά χάνονται.
Και τι κάνει λοιπόν η στοργική κυβέρνηση του Πασόκ, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει; Και μάλιστα χωρίς να της το ζητήσει η τρόικα, αφού δεν μιλάμε για δημόσιο χρήμα;
Έρχεται και καταργεί αυτά τα επιδόματα, χωρίς να αναφέρει ότι δεν επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία, για λόγους, λέει, ισονομίας. Για λόγους «ηθικής τάξης».
Δηλαδή, για λόγους επικοινωνιακούς.
Για να μην διαμαρτύρονται οι τελωνειακοί, ή οι υπάλληλοι της Βουλής, ή όποιος άλλος, που ενώ περικόπτονται τα δικά τους επιδόματα, δεν περικόπτονται αυτά των ελεγκτών.
Η κοινωνική δικαιοσύνη τους μάρανε λοιπόν τους φωστήρες που μας κυβερνάνε.
Με αποτέλεσμα την πρόκληση του απόλυτου χάους στα αεροδρόμια, με καθυστερήσεις, ακυρώσεις πτήσεων, κλπ. που συντελούν όχι μόνο σε ανείπωτη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, αλλά και σε αχρείαστη βαριά οικονομική επιβάρυνση της κοινωνίας, και της οικονομίας  μας γενικότερα.
Για κάποια χρήματα που πληρώνουν οι ξένοι αερομεταφορείς.
Και που τώρα χάνονται στο … υπερπέραν!
Μα είναι τόσο στόκοι;
Ανάλγητοι αποδείχθηκαν. Αλλά και στόκοι;

Strange Attractor


ΥΓ- Αλήθεια, το μεταπτυχιακό επίδομα (€50 μεικτά) των Δ.Υ., γιατί το κόψανε; Σε τι εξυπηρετεί (επικοινωνιακά) αυτή η εξοικονόμηση;
Ειλικρινά απορώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια