Αδαμίδης: Για όλους και για όλα.


Ο Σταύρος Αδαμίδης φιλοξενήθηκε στη NOVA και μίλησε... λέγοντας αλήθειες που πονάνε. ''Δεν είμαι υπεραισιόδοξος για αυτή την ΑΕΚ'' είπε ο Σταύρος Αδαμίδης.
Δείτε τι είπε.

 

Για το φερόμενο ενδιαφέρον του Πίτερ Άντζελο: «Δεν υπάρχει καμία επαφή με τον συγκεκριμένο κύριο. Δυστυχώς. Είναι γνώστης του χώρου, έχουμε πολύ καλές συστάσεις όμως δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή».
 
Για το θέμα που έχει προκύψει με το γυάλισμα των παπουτσιών:«Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει γίνει δέκτης παραπληροφόρησης το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα ήθελα σήμερα να τους βοηθήσω να καταλάβουν πως έχει η κατάσταση. Για την απόφαση του Κωστένογλου, εμείς ως διοίκηση δεν ανακατευόμαστε στα θέματα του προπονητή. Αν υπάρχει δυσαρέσκεια από ένα νεαρό ποδοσφαιριστή, αυτό είναι άλλο θέμα. Ο κ. Δημητριάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Γκέντσογλου, ο οποίος του διαμύνησε πως δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα προσφυγής όπως γράφτηκε στην εφημερίδα Goal νομίζω».

Για την Ερασιτεχνική:
 «Να σας πω μέσα σε ποιες συνθήκες δουλέψαμε αυτόν τον καιρό. Δουλέψαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες τόσο για το χώρο, όσο και για ολόκληρη τη χώρα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε διπλασιασμό των φόρων και των προστίμων, πολύ υψηλές καταβολές στην Ερασιτεχνική καθώς και καταβολές για το άρθρο 44. Η ΑΕΚ είναι ενιαία. Η Ερασιτεχνική πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ από την ΠΑΕ το τελευταίο διάστημα. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, όμως προβλήματα σοβαρά έχουμε και εμείς ως ΠΑΕ και αυτή τη στιγμή αδυνατούμε να βοηθήσουμε παραπάνω. Θα κάνουμε ότι μπορούμε. Αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτή τη διοίκηση ότι δεν κάθισε στο ίδιο τραπέζι με την Ερασιτεχνική και δεν τη βοήθησε και οικονομικά».

Για την εφορία:
 «Η ΑΕΚ πληρώνει στο άρθρο 44 και θα φτάσει να πληρώσει μέχρι και πέντε εκατομμύρια ευρώ για χρέη διοικήσεων της δεκαετίας του '90. Η ΑΕΚ πρέπει να πληρώνει τους φόρους της στην ώρα της, είναι πολύ βασικό αυτό. Και δεν μιλάμε για εφορία περασμένων ετών, πληρώνουμε γύρω στις 580.000 εώς 600.000 ευρώ το μήνα. Αναγκαζόμαστε κάθε μήνα να πληρώνουμε αυτά τα ποσά. Η εφορία δεν είναι πλέον διαλλαχτική, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Εμείς μπήκαμε στην ΑΕΚ για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη και να παραδώσουμε κάτι καλύτερο στους επόμενους. Έχουμε πει από την αρχή πως περιμένουμε νέους επενδυτές».

Για την οικονομική διαχείριση που έγινε φέτος:
 «Περνάει μία εικόνα άσχημης αντιμετώπισης από τα ΜΜΕ προς τη διοίκηση της ομάδας. Στα τέλη του 2010 πήραμε το μπάτζετ στα 17 εκατομμύρια ευρώ και το μειώσαμε αισθητά. Βάλαμε ως στόχο ένα τίτλο πέρσι και το καταφέραμε, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες. Διαθέτουμε ρόστερ με πολλούς νεαρούς παίκτες που θα τους δούμε στο μέλλον. Καταφέραμε να μειώσουμε το μπάτζετ. Φέραμε βέβαια και έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Γκούντγιονσεν. Όμως δεν πετύχαμε εμπορικά. Τα διαρκείας ανέβηκαν στο 0. Οι συνολικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ μετά από ένα χρόνο, ανέρχονται στα 45 εκ. 850 χιλιάδες. Μαζέψαμε πολύ τον ισολογισμό της ομάδας. Το πετύχαμε ως διοίκηση».

Για το αγωνιστικό κομμάτι:
 «Είμαι ευχαριστημένος από την προοπτική που έχει η ΑΕΚ ως ομάδα. Ο νέος επενδυτής θα βρει μια ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Οι συνθήκες αγοράς μας ευνοούν αυτή τη στιγμή. Είδατε φέραμε έναν παίκτη σαν τον Βάργκας, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Μπορούμε να ενισχύσουμε το ρόστερ με ανάλογους παίκτες στο μέλλον».

Για το αύριο της ΑΕΚ:
 «Κοιτάξτε αυτή τη στιγμή ηγούμαι της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν δεν είμαι εγώ αισιόδοξος, τότε δεν θα είναι κανείς. Η ΑΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή για μένα Έλληνας επιχειρηματίας που να μπορεί να σηκώσει το βάρος της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό αυτή τη στιγμή. Υπάρχει φιλολογικό ενδιαφέρον από διάφορες εταιρείες του εξωτερικού, όχι όμως κάτι επίσημο. Υπάρχει έλλειψη χρημάτων. Παρά το γεγονός ότι έχω παραιτηθεί, μέχρι την τελευταία μέρα θα δουλεύω με συνέπεια και θα μιλάω στον κόσμο της ΑΕΚ με ειλικρίνεια. Είπαμε από την αρχή και εγώ και οι συνεργάτες μου πως η ΑΕΚ θα είναι ελκυστική προς τους νέους επενδυτές που πιθανώς θα έρθουν».

Για τον κόσμο της ομάδας: «
Τον κόσμο της ΑΕΚ τον καταλαβαίνω. Πέρσι κρατήσαμε όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες. Όμως ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που έγινε. Σε αυτό φταίω και εγώ βέβαια. Εγώ αμείβομαι με 1000 ευρώ το μηνα από την ΑΕΚ. Είμαι εδώ και λίγο για την τρέλα μου. Πίστευα πως μπορούν να πάνε καλά τα πράγματα. Δεν υπολογίσαμε την κατάσταση που έφτασε η χώρα. Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αποτρέπει νέους επενδυτές. Η ΑΕΚ χρειάζεται 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στα ταμεία της. Αναλάβαμε ένα ΟΑΚΑ με 1,2 εκατ. Υποχρέωση. Τώρα χρωστάμε 200-300.000. Έχουμε εκχωρήσεις προς την ΕΠΟ αλλά και προς το ταξιωδιτικό μας γραφείο. Υπολογίζουμε πως αν συνεχίσει η ΑΕΚ σε μια εποχή λιτότητας πως με οχτώ εκατομμύρια βγαίνει η χρονιά για την ομάδα».

Για τους κ.κ Παππά και Νοτιά:
 "Εγώ δεν πρόκειται να κατηγορήσω ποτέ ανθρώπους που έχουν δώσει τόσα εκατομμύρια στην ΑΕΚ. Και 1000 ευρώ να δώσεις για την ΑΕΚ, έχεις την ευγνωμοσύνη μου, πόσο μάλλον οι κ. Παππάς και Νοτιάς που έχουν βάλει τόσα εκατομμύρια. Δεν μπορείς να κρατήσει κακία σε αυτούς τους ανθρώπους. Έχουν βάλει και οι δύο 47 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΕΚ. Νομίζω πως έτσι όπως πάνε τα πράγματα το ποδόσφαιρο γενικά θα μπει σε μία μορφή ημιεπαγγελματισμού. Για την ΑΕΚ δεν είμαι υπεραισιόδοξος όμως δεν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει να πιστεύω στην επόμενη μέρα». 

Για την αλλαγή προπονητή:
 «Η αλλαγή προπονητή έγινε για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Δεν πήγαινε καλά η ομάδα, άλλαξε ο προπονητής. Μας είχε γίνει μια πρόταση για τον προπονητή το καλοκαίρι όμως τότε κρίναμε πως έπρεπε να παραμείνει. Ποντάραμε στον κύριο Χιμένεθ πολύ. Πιστεύαμε πως αυτός θα κάνει τη διαφορά στην ομάδα». 

Για την παραίτησή του:
 «Αποφασίσαμε όλοι μαζί να παραιτηθούμε. Δεν την ανακοινώσαμε νωρίτερα γιατί η ομάδα είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Για το θέμα Τζιμπούρ:
 «Δεν πιστεύω πως έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί σε εκείνη την υπόθεση. Άλλα συμφωνήσαμε με τον ποδοσφαιριστή και άλλα έγιναν. Είχαμε συμφωνήσει στις 900.000 και μετά μας ζήτησε 1.200.000. Συζήτησα με τον προπονητή. Τον ρώτησα αν υπάρχει πρόβλημα μου είπε ναι και έτσι έφυγε».

Για τους Supporters:
 Οι Supporters μπορούν να παίξουν το ρόλο του θεματοφύλακα στην ΑΕΚ. Πρέπει να το στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα. Θέλω να ευχαριστήσω ως φίλαθλος της ΑΕΚ, όχι ως πρόεδρος όσους βοήθησαν μέχρι τώρα».

Για το γήπεδο:
 «Μόνο με το γήπεδο η ΑΕΚ θα αποκτήσει τη δική της δυναμική. Για μένα ο τρόπος που λειτουργεί η γραφειοκρατία στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πρωτόγνωρος. Για μένα επίσης γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρητικότητας μέχρι 28.000 θέσεις μπορεί να γίνει. Αρκεί ένα ποσό κοντά στο 60.000.000 ευρώ. Δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες βέβαια». 

Για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Ολυμπιακού:
 «Δεν συμπαθώ τη συγκεκριμένη ομάδα όμως τότε ήταν λάθος. Ηταν μάλλον οπαδικό ξέσπασμα. Σε εκείνο το παιχνίδι μίλησα με τον Χιμένεθ. Του είπα σε παρακαλώ σήμερα πρόσεξε. Μαζί μου ήταν και ο Βασίλης Δημητριάδης. Δεν ήθελα να χαλάσουμε την εικόνα μας. Μακράν η χειρότερη μου βραδιά στην ΑΕΚ. Αυτά που έγιναν στον τελικό Κυπέλλο μετά αποτελούν ντροπή για την ΑΕΚ, παρ'όλα αυτά είχαμε μια μεγάλη επιτυχία εκείνη την ημέρα».

Γιατί δεν παραιτήθηκαν νωρίτερα:
 «Το σκέφτηκα στο τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της αδειοδότησης. Δεν θέλαμε να αφήσουμε την ομάδα μόνη της. Ο κ. Παππάς και προς τιμήν του έβαλε ακόμα ένα εκατομμύριο στην ομάδα το καλοκαίρι. Ο κ. Παππάς όμως αυτή τη στιγμή έχει δηλώσει αδυναμία να συνεχίσει μόνος του».

Για τις δικαστικές διαμάχες με τον Μάκη Ψωμιάδη:
 «Με πήρε μία δυο φορές τηλέφωνο εκείνος. Είχα πρόσφατα μία συνάντηση στα δικαστήρια με τον Σταύρο Ψωμιάδη. Του είπα να βρούμε μία λύση. Πρέπει η ΑΕΚ να πάρει τα χρήματα που της οφείλονται. Με τον Μάκη Ψωμιάδη η ΑΕΚ βρίσκεται στα δικαστήρια. Κυνηγάμε με πάθος τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και για το γόητρο αλλά και για την ουσία».

Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...