Προκλητικά ανόητοι ή πλακατζήδες


Αυτή η πολυπαθής «κωμωδία» των αποδείξεων, με τις παλινωδίες, τις εναλλασσόμενες θέσεις-άρσεις -ούτε μουσική (α)συμφωνία να ήταν- και απόληξη το... ελληνοπρεπέστατο, παντός καιρού, «από του χρόνου και βλέπουμε...», το μόνο που απέδειξε είναι την τρικυμία που μαίνεται στα μυαλά αυτών που κυβερνούν.
Και όταν μαίνεται τρικυμία στα μυαλά αυτών που κυβερνούν, τότε στο πλοίο, ακόμα και μπουνάτσα να είναι ο καιρός, πιάνει ναυτία το πλήρωμα. Και σου λέει το πλήρωμα: «Να ζητάω αποδείξεις, ακόμα και αν....
χάνω από ΦΠΑ, επειδή έτσι βοηθάω βραχυπρόθεσμα την εθνική οικονομία και, άρα, μακροπρόθεσμα, την ατομική οικονομία που τώρα πάει κατά διαόλου;». «Ή», σου ξαναλέει το πλήρωμα, «να την κάνω γαργάρα με τις αποδείξεις, ώστε να γλιτώσω, έτσι κι αλλιώς, κάτι ψιλά από τον ΦΠΑ και ν' αφήσω τα κινήματα των αποδείξεων να κουρεύονται και την απόδειξη του πατριωτισμού μου για του χρόνου και βλέπουμε;».
Διότι απ' ό,τι βλέπω -όπου έχουν οι λεβέντες «ελευθερία κινήσεων» και «αποφάσεων» και δεν σφίγγει τα λουριά η τρόικα, όπως π.χ. έκανε με την «εργασιακή εφεδρεία»- από αναβολή σε αναβολή το πάνε, τόσο που από το πολύ... αναβολικό κάηκαν οι μύες της οικονομίας, άρπαξαν και οι μύες της κοινωνίας κι αντί να αγωνιζόμαστε σε ευρωπαϊκούς στίβους εταιρικά, μας βλέπω σε λίγο για βρούβες στα κάτω θυμαράκια... μπατιρικά. Κι ας πουλάει μετά όσα από τα ακίνητα διαθέτει (εκ κληρονομίας θείας Αγλαΐας!) ο Πάγκαλος, για να πληρώνει το ειδικό τέλος ακινήτων, ώστε να μην τον συλλάβει ή να τον συλλάβει (το είπε και αυτό ο αδιόρθωτος... πλακατζής) ο Βενιζέλος.
Μας δουλεύουν κι από πάνω οι αθεόφοβοι. Ολη μέρα μ' ένα χαρτί κι ένα μολύβι γράφουμε-ξεγράφουμε πασχίζοντας να τα φέρουμε βόλτα. Κι αυτοί, όσοι δεν είναι προκλητικά ανόητοι, έχουν διάθεση να μας κάνουν προκλητικές πλάκες! Κόλλησε και το ΚΚΕ και αποκατέστησε τον Ζαχαριάδη...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια