Η άποψή ενός αναγνώστη.

Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω σε blogs εδώ και πολλούς μήνες ότι "έφτασε η ώρα σας", "θα πληρώσετε για όσα μας κάνατε" , "είναι η ώρα του λαού" και άλλα τέτοια ουτοπικά.
Η αλήθεια είναι σκληρή και όλοι μας ζούμε μέσα σε αυτήν αλλά δεν θέλουμε να την παραδεχτούμε. Και η αλήθεια είναι ότι εξακολουθεί....

να υφίσταται ο λήθαργος εις τον οποίον έχουμε πέσει. Δεν εννοούμε να ξυπνήσουμε. Μέσα από τον ύπνο μας φωνάζουμε "έξω οι κλέφτες" , "έξω οι προδότες" , "δεν πληρώνω" και άλλα τέτοια. Διότι αν ήμασταν ξύπνιοι δεν θα φωνάζαμε, δεν θα μουτζώναμε, δεν θα κατεβαίναμε με πανό και συνθήματα σε "ειρηνικές" επαναστάσεις την στιγμή που εκχωρείται η εθνική μας κυριαρχία. Θα ενεργούσαμε άμεσα και αποτελεσματικά. Και οπωσδήποτε βίαια και δίχως οίκτο και έλεος για τους προδότες διότι δεν έχουν δικαίωμα σε ευνοϊκή μεταχείριση όσοι ξεπουλάνε την πατρίδα τους. Όμως αυτό προϋποθέτει να είμεθα ξύπνιοι. Έπειτα να βρούμε την ψυχική εκείνη δύναμη ώστε να αποβάλουμε τις καθημερινές μας συνήθειες (καναπές, τηλεόραση, αραλίκι) και να αφυπνισθούμε. Ενθυμούμαι εκείνο που είχε πει ο Ίων Δραγούμης απευθυνόμενος στους τότε Έλληνες σε ένα από τα πολλά κηρύγματά του. "Σαπίστε εκεί που είστε!" . Όποιος δεν έχει την διάθεση να αλλάξει την κατάσταση παίρνοντας τις ευθύνες πάνω του τότε ας συνεχίσει να κάθεται εφησυχασμένος και να υφίσταται ότι αποφασίσουν οι εντολοδόχοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από αυτούς που κατηγορώ αυτήν την στιγμή. Θα έπρεπε να κάνω σίγουρα κάτι πολύ παραπάνω από το να κάθομαι και να γράφω αποτυπώνοντας την κατάσταση. Ούτε αποτελεί δικαιολογία ότι δεν βρίσκω ανταπόκριση ακόμη και μέσα στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον. Θα έπρεπε ακόμη και μόνος μου να προσπαθήσω να πάρω πίσω την πατρίδα μου. Οπότε συν-Έλληνες, λυπάμαι που το λέω, αλλά θα υποστούμε πολλά ακόμη όσο θα περιμένουμε μέσα από "δημοκρατικές" διαδικασίες (εδώ γελάμε πολύ) και μέσα από "ειρηνικές" επαναστάσεις (εδώ ακόμη περισσότερο) να φύγουν οι προδότες και να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω. Η μόνη ελπίδα μου είναι πλέον ο Θεός. Και εδώ που τα λέμε, για να επιτρέπει να υφιστάμεθα τέτοιον εξευτελισμό και εθνική ταπείνωση κάτι ξέρει. Μήπως μας αξίζει να δοκιμαστούμε πολύ έως ότου αποφασίσει την ανάσταση του έθνους?

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια