Επίθεση στην εξέδρα των επισήμων στη Θεσσαλονίκη

Με άγριες διαθέσεις κατευθύνθηκε ομάδα πολιτών και εκπαιδευτικών στην εξέδρα των επισήμων κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη (Vid)....


Μικροένταση προκλήθηκε λίγο μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπαιδευτικοί και άλλοι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, πραγματοποίησαν πορεία μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ προσπάθησαν να τους κατεβάσουν από εκεί.
Τη στιγμή που ένα σχολείο πέρασε μπροστά από τους επισήμους, μια ομάδα πολιτών και εκπαιδευτικών, πλησίασαν στην εξέδρα και άρχισαν να γιουχάρουν τους επισήμους.
Οι επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικάρης, αιφνιδιάστηκαν και σηκώθηκαν να φύγουν, άρον άρον, όμως η αστυνομία επενέβη άμεσα και τους "έσωσε".
Ο κόσμος παρέμεινε εκεί για αρκετή ώρα και φώναζε συνθήματα όπως "ψωμί, παιδεία, ελευθερία".
 
Απόντες οι πολιτικοί
Μόνο εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των στρατιωτικών αρχών έδωσαν το παρών στην παρέλαση εκτός από τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη.
Όπως υποστήριξε και πριν τη παρέλαση ο κ. Μπουτάρης "δεν είναι απαραίτητη η παρουσία των πολιτικών σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις".
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια