Παπούλιας: «Επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός» η στάση της Τουρκίας

Οι κ. Παπούλιας και Γιανούκοβιτς στο Προεδρικό ΜέγαροΤο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θέσπιση και οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την συμβατότητα της διενέργειας γεωτρήσεων με το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα υπερασπίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην προσφώνησή....
του προς τον Ουκρανό ομόλογό του Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του.

Ο κ. Παπούλίας χαρακτήρισε δε «επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό» την προσπάθεια της Τουρκίας να παρεμποδίσει τις γεωτρήσεις και «να μετατρέψει το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευθεί τα ενεργειακά της κοιτάσματα σε διμερή διαφορά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Γιανουκόβιτς για την στάση της χώρας του στο Κυπριακό και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, οι οποίες ενισχύονται και από την παρουσία ελληνικής ομογένειας στη Ουκρανία και πολλών Ουκρανών πολιτών στην Ελλάδα.

Σημείωσε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών από την εποχή της προετοιμασίας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Οδησσό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δύο χώρες διαθέτουν εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών. 

skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια