Ο επιτυχημένος δικηγόρος του Λονδίνου που έγινε αποτυχημένος πρόεδρος...



Επιτυχημένος, στα 36 του, μπορεί να 'ναι ένας αθλητής. Για δικηγόρο σε νεαρή ηλικία, τέτοια «στάμπα» δεν κολλάει με κανέναν τρόπο. Ωστόσο, την αποδεχτήκαμε σε ένδειξη καλής θέλησης.


Η πρώτη πληροφορία που δόθηκε από τους.... μετόχους της ΑΕΚ στα ΜΜΕ, την εποχή που ο Σταύρος Αδαμίδης ήταν παντελώς άγνωστος στη χώρα μας, ήταν πως πρόκειται για «επιτυχημένο δικηγόρο του Λονδίνου».
Επίσης καλόπιστα ο Τύπος αναρωτήθηκε τότε: «Κι άμα είναι τόσο επιτυχημένος, γιατί "ξεγράφει" την Αγγλία κι έρχεται στην... Ελλαδίτσα μας να παίξει το ρόλο του προέδρου στον πλέον ταλαίπωρο από τους λεγόμενους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου σύλλογο, την ΑΕΚ»; Πειστική απάντηση δεν πήραμε. Ούτε από τον ίδιο τον Αδαμίδη ούτε από τον «προστάτη» του, τον μεγαλομέτοχο Πέτρο Παππά.
* Πέρασαν, έκτοτε, 22 μήνες και ο 43ος πρόεδρος στα χρονικά του «δικεφάλου» δείχνει να 'χει «καπαρωμένη» πια μια θέση στο πολυπληθές κλαμπ των αποτυχημένων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου! Οχι γιατί το γράφει η «Original» στις ανακοινώσεις της. Ούτε γιατί του το «κοπανάνε» οι εφημερίδες. Ούτε γιατί το θέλει «έτσι» ο Μαρινάκης. Δεν χρειάζεται κανενός την «τρικλοποδιά» ο Αδαμίδης για να «φάει» την επόμενη τούμπα του. Μια χαρά το πετυχαίνει και μόνος του...
Πήραμε, τουλάχιστον, την απάντηση που ψάχναμε: ένας τόσο αποτυχημένος ποδοσφαιροπαράγων, σίγουρα θα 'ταν πιο επιτυχημένος όσο δικηγορούσε. Αυτές οι δύο ιδιότητες ουδόλως επικοινωνούν. Στην πραγματικότητα συγκρούονται μεταξύ τους. Ο μεν δικηγόρος υπερασπίζεται άλλα φυσικά πρόσωπα και σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα. Ο δε πρόεδρος κυρίως τον εαυτό του και μάλιστα καθημερινά. Εύκολο το «μακιγιάζ» στην πρώτη περίπτωση. Ακόμα πιο εύκολο το «ντεμακιγιάζ» στη δεύτερη.
* Ανατρέχοντας στα πρώτα ρεπορτάζ περί Αδαμίδη, ανακάλυψα πως δεν οδηγήθηκε τυχαία στην αποτυχία. Σε ψέματα μεγάλα και μικρά στηρίχτηκε η επιλογή του (όταν η ΑΕΚ χρειαζόταν τάχα έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή για «βιτρίνα» της) από τον Παππά και με πλάνες ή αυταπάτες συνεχίστηκε. Παραμονές Πρωτοχρονιάς του '10, μάλιστα, μας είπαν ότι μέχρι και χρήματα θα 'βαζε στην ΠΑΕ.
Τον Γενάρη του 2010 ο Αδαμίδης ισχυριζόταν ότι θα φέρει μαζί του κι έναν μικρο-επενδυτή. Αργότερα, ότι ολόκληρη η «παρέα Αδαμίδη» θα βάλει μέχρι και 5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ. Υπό αυτή τη συνθήκη ο δικηγόρος απαίτησε «ασυλία» για τουλάχιστον 1,5 χρόνο! Διόλου πρωτοφανής κατάσταση για την ΑΕΚ, μιας και είχε προηγηθεί το «μοντέλο Ντέμη». Αλλά ποιος να δεχτεί πως Νικολαΐδης και Αδαμίδης ήταν ίσα κι όμοια;
* Αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντά του στις 18/1/2010, ο Αδαμίδης ανήγγειλε το τέλος του... «πάρτι που έστησαν απατεωνίσκοι παράγοντες που ζουν στην πλάτη της ομάδας, διακινώντας Κροίσους και ΑΕΚοφροσύνη»! Την επόμενη μέρα, απαίτησε τη ρύθμιση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών, «ειδάλλως επιστρέφω στο Λονδίνο». Ακόμα εδώ είναι. Με όλα τα ληξιπρόθεσμα συν πολλά επιπλέον βάρη να 'χουν αποκάμει την ΑΕΚ...
Του Ηλία Δρυμώνα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια