Αυγά, αποδοκιμασίες και απρόοπτα είχαν οι παρελάσεις σε όλη τη χώρα..

Στον Πύργο, ο κόσμος από νωρίς το πρωί φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Η αστυνομία συγκράτησε τους πιο θερμόαιμους που προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων, ενώ οι αποδοκιμασίες κορυφώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή του, ο περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας. Μετά τη μαθητική παρέλαση, δάσκαλοι και καθηγητές που βρίσκονταν....
στην ουρά, ξεκίνησαν πορεία με μαύρα περιβραχιόνια!

Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ.Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα επεισόδια έντονα γιουχαρίσματα ξεκίνησαν την ώρα που οι πολιτικοί κατέθεταν στεφάνι. Ο κόσμος όταν άκουγε το όνομά τους από τα μεγάφωνα, φώναζε: ''Προδότες, κλέφτες, απατεώνες,, η Τρόικα είναι χούντα''!

Ίδια ατμόσφαιρα και στην Πάτρα! Πολίτες φώναζαν συνθήματα και ξέσπασαν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Σπηλιώπουλο. Με την παρέμβαση της αστυνομίας δεν είχαμε χειρότερα, όμως οι συγκεντρωμένοι απειλούν ότι δεν θα αφήσουν να πραγματοποιηθεί η παρέλαση, αν δεν φύγουν οι πολιτικοί.

Στο Μεσολόγγι, οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους. Στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε κανένας βουλευτής αλλά παρόλα αυτά οι αποδοκιμασίες στους γενικούς γραμματείς ήταν έντονες.

Στη Χίο, η παρέλαση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, γιατί ο κόσμος ζητάει να αποχωρήσουν οι επίσημοι. Αυτή τη στιγμή στην εξέδρα των επίσήμων έχουν μείνει ο ταξίθαρχος και ο Μητροπολίτης. Ζητούν από τον βουλευτή της ΝΔ, Κων/νο Μουσουρούλη να φύγει για να αφήσουν να γίνει η παρέλαση.

Στο Βόλο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση. Μία ομάδα 300 και πλέον ατόμων, πολιτες αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με το που τελείωσε η δοξολογία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως ''έξω οι κλέφτες και οι λωποδύτες''.

Στη Λάρισα, ομάδα πολιτών ύψωσε πανό διαμαρτυρίας αλλά παρόλα αυτά η παρέλαση ξεκίνησε κανονικά. Οι μαθητές όταν φτάνουν στην εξέδρα των επισήμων γυρίζουν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση.

Στη Λαμία το παρών έδωσε ο βουλευτής κ.Σταϊκούρας, που... τα άκουσε από τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί. Ζητούν να αποχωρήσουν οι επίσημοι για να ξεκινήσει η παρέλαση.

Στο Ηράκλειο, οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους και στο τέλος ο κόσμος πέταξε αυγά στην εξέδρα των επισήμων. 

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια