Μανιφέστο ή διαβατήριο;


Ακόμη μια μέρα ξημέρωσε. Ακόμη ένα πρωινό στο οποίο η ειδησεογραφία ασχολείται με δραχμές, ΕΕ, QE, IFSF, ISP.  Όλοι παλεύουν να αποδείξουν ότι η δική τους θεωρία  είναι η πιο ανακουφιστική, η πιο ομαλή, η ευκολότερη λύση.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ άλλα ανακουφιστικά μέτρα. Θέλω να δω τους ανίκανους πολιτικάντηδες και το συρφετό τους να πνίγονται μέσα στη λαϊκή οργή. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Αυτοί ήρθαν για να μείνουν και δεν πρόκειται να φύγουν χωρίς αποσταθεροποίηση και ΑΙΜΑ. Χωρίς αυτό όμως....
δεν θα πάμε σίγουρα πουθενά καλύτερα. Αυτοί μόλις εξαντλήσουν τους φόρους που μπορούν να αρμέξουν, θα την πέσουν στις καταθέσεις και μετα θα κλείσουν τα σύνορα και θα καταργήσουν τις εκλογές «λόγω εκτάκτου εθνικής ανάγκης». ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, διότι είναι ταυτόχρονα και άσχετοι και αλαζόνες...Εγώ πάντως νιώθω ότι ζω ήδη σε ολοκληρωτικό καθεστώς και δεν κρύβω ότι ακόμη και αυτά που γράφω εδώ τα φοβάμαι.
Άλλωστε, κανείς δικτάτορας δεν αποκάλεσε ποτέ τον εαυτό του έτσι και πολλοί αρχικά εξελέγησαν νόμιμα. Το βασικό σημείο που με ξύπνησε ώστε να γράφω αυτά σήμερα, προκαλώντας ίσως και έκπληξη σε όσους με διαβάζουν, είναι ότι όλες οι δικτατορίες επικαλούνται "ύψιστους εθνικούς λόγους" ώστε να καταργούν τη βούληση της πλειοψηφίας χρησιμοποιώντας τη βία. Τα πολύ γνωστά βιντεάκια στο Youtube, με τους ρόλους των δεσμοφυλάκων και βασανιστών που όμως πίστευαν ότι προσφέρουν θεάρεστο έργο στην επιστήμη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο εύκολα μπορεί να ξυπνήσει ο Χίτλερ μέσα στον καθένα μας.
Και ναι, αν εγώ φοβάμαι να κατέβω στο Σύνταγμα, θέλω σύμμαχο τον αξύριστο του ΠΑΜΕ που έχει την τόλμη το κάνει, ακόμη και αν με τη νοοτροπία του αποτελεί μέρος του προβλήματος. Μετά, θα συγκρουστούμε ούτως ή άλλως όλοι με την πραγματικότητα. Αν όμως αυτό δεν συμβεί, σύντομα θα είναι αργά για μανιφέστα και καιρός για διαβατήρια.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ. ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΤΩΝ "ΣΩΤΗΡΩΝ" ΜΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια