Το φρικιαστικό τέλος του Καντάφι... Καρέ - καρέ τα τελευταία λεπτά του δικτάτορα

Σοκάρει το βίντεο που δείχνει τα τελευταία λεπτά του Μουαμάρ Καντάφι. Ο δικτάτορας της Λιβύης αιχμαλωτίστηκε από τους επαναστατημένους συμπατριώτες του κατά τη διάρκεια των μαχών στην πόλη Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι.
Οι μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, όπως φαίνεται στα βίντεο που έχουν κάνει....

το γύρο του κόσμου, κατάφεραν να συλλάβουν τον Καντάφι ζωντανό.

Αφού η Σύρτη, το τελευταίο προπύργιο του προηγούμενου λιβυκού καθεστώτος είχε πέσει, οι προσπάθειες των εξεγερμένων επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Καντάφι.

Τα πλάνα και οι εικόνες στα οποία καταγράφονται καρέ - καρέ τα τελευταία λεπτά πρώην ηγέτη της Λιβύης δημιουργούν ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι. Οι επαναστάτες, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, βρήκαν κρυμμένο τον καντάφι σε ένα δίκτυο αγωγών λυμάτων. Δεν είναι γνωστό αν ακολούθησε μάχη, όμως ο δικτάτορας απεικονίστηκε τραυματισμένος. Στη συνέχεια οι αντάρτες τον σέρνουν σε ένα φορτηγάκι, πετώντας τον κυριολεκτικά στην καρότσα. Οταν τον τραβούν έξω από το φορτηγάκι είναι προφανές ότι ζει. Στέκεται στα πόδια του, ενώ οι αντάρτες κραδαίνουν τα όπλα τους, τον σπρώχνουν και πανηγυρίζουν.

Σε μια χαοτική κατάσταση κι ενώ κάποιοι από τους επαναστατημένους Λίβυους σπρώχνουν, χτυπούν και βρίζουν τον Καντάφι, κάποιοι άλλοι κινηματογραφούν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

"Τι σας έκανα;" και "Μην με πυροβολήσετε!" ικέτευε τους αντάρτες ο Καντάφι σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Daily Mail. Κι όμως. Μετά το τελικό στάδιο της ταπείνωσης, ο άνθρωπος που επί 42 χρόνια κυβέρνησε τη Λιβύη εκτελέστηκε από τους διώκτες του στην πόλη που γεννήθηκε.

"Περιμέναμε πολύ καιρό γι' αυτή τη στιγμή. Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός", δήλωσε ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ -ηγέτης του Μεταβατικού Συμβόυλίου. Ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι οι άνθρωποι που επικαλούνται τη δημοκρατία και κατηγορούσαν τον Καντάφι ως τύραννο επέλεξαν να τον τιμωρήσουν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Μάλιστα ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ ισχυρίστηκε ότι ο Καντάφι σκοτώθηκε σε ανταλλαγή(!) πυρών μεταξύ μελών του Εθνικού Συμβουλίου και υποστηρικτών του. Πλήθη Λιβυων αντέδρασαν με πανηγυρισμούς στην είδηση του θανάτου του Καντάφι στους δρόμους της Τρίπολης, της Βενγκάζης, της Μισράτα, ακόμη και στη Συρτη.








Πηγή: http://www.guardian.co.uk
Photograph: Philippe Desmazes/AFP/Getty Images 





Πηγή: http://english.aljazeera.net

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.