Ιδιώτες μαζεύουν τα σκουπίδια της Αθήνας - Πάνω από 60 φορτηγά με το αζημίωτο στους δρόμους! - Ποιός θα πληρώσει τον λογαριασμό;


Από νωρίς το πρωί δεκάδες φορτηγά συνοδεία αστυνομικών μαζέυουν σκουπίδια από τους δρόμους στα Πατήσια και σε άλλες γειτονιές.

Ομως, γι ακόμα μια φορά στην Ελλάδα αποδεικνύεται οτι....

παρότι υπάρχουν νόμοι, αυτοί δεν εφαρμόζονται. Όλα γίνονται μόνο για εντυπωσιασμό. Για τίποτε άλλο.

Μέχρι και χθες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κρατούσαν όμηρους εκατομμύρια πολίτες του λεκανοπεδίου κάνοντας κατάληψη στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Τον μοναδικό χώρο που γίνεται η εναπόθεση των απορριμάτων.

Κρατούσαν κλειστο τον ΧΥΤΑ αλλά δεν απεργούσαν και πληρώνονταν. Και σήμερα προκήρυξαν απεργία και ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός.

Αλλοδαποί με γάντια και μάσκες και φορτηγά έχουν βγεί στους δρόμους των Πατησίων και αλλού για να μαζέψουν όσα σκουπίδια μπορούν από τις γειτονιές που έχουν πνιγεί στην βρώμα και τα μικρόβια.

Η κυβέρνηση μετά από τόσες ημέρες αποφάσισε να κινητοποιηθεί. Και τι έγινε; ΤΙΠΟΤΑ!

Τι κι αν εκδόθηκε υγειονομική διάταξη από τον υπουργό Υγείας. Τι κι αν ενεργοποιήθηκε η εισαγγελεία. ΤΙΠΟΤΑ!
Υποτίθεται οτι η υγειονομική διάταξη προβλέπει ότι: όσοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αρνηθούν να μαζέψουν τα σκουπίδια και να τα μεταφέρουν στη χωματερή Άνω Λιοσίων θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, ακόμη και με Αυτόφωρο.

Και τώρα επειδή ακριβώς δεν εφαρμόζονται οι νόμοι αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε ιδιώτες! Οπως λένε τα ιδιωτικά φορτηγά θα έχουν γίνει 100 έως το βράδυ και τα απορρίματα που μαζεύονται τα πηγαίνουν σε σταθμούς μεταφόρτωσης ή νοικιάζουν κοντέϊνερ μέσα στα οποία συμπιέζουν τα σκουπίδια.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΦΕΙΔΙΠΙΔΟΥ


Λίγο μετά τις 12 άγνωστοι με μηχανές εντόπισαν ένα ιδιωτικό απορριματοφόρο στην οδό Φειδιπίδου και επιτέθηκαν στους εργάτες. Κανείς δεν τραυματίσθηκε αλλά το φορτηγό έπαθε ζημιές και μεταφέρθηκε στον Χολαργό προκειμένου να πάει η αστυνομία και να συλλέξει στοιχεία.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια