Πώς χάσαμε 5,5 δισ. ευρώ εν μία νυχτί

Φορολογική "αφαίμαξη" για όλα τα φυσικά πρόσωπα από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Δραστικές οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις προκαλούν τεράστιες απώλειες σε κάθε νοικοκυριό

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής", τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μαρτυρούν, ότι οι....
δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν 2 δισ. ευρώ από το νέο μισθολόγιο και οι συνταξιούχοι 1,4 δισ. ευρώ από τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.
Περισσότεροι από 5,5 εκ. φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν επιπλέον φόρους ύψους 2 δισ. συνολικά λόγω της μείωση του αφορολόγητου ορίου, των αλλαγών στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και του ψαλιδίσματος των φοροαπαλλαγών.
Για όσους τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, υπολογίζεται ότι οι απώλειες στις αποδοχές τους θα είναι τουλάχιστον 85 εκ. ευρώ συνολικά.
Μόνο από τα παραπάνω μέτρα το μέσο νοικοκυριό χάνει κατά μέσο όρο περίπου 1400 ευρώ ενώ αν συνυπολογιστούν και τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου του Ιουνιου, μιλάμε για απώλειες άνω των 2.000 ευρώ.
Συνολικά από τον Φεβρουάριο του 2010 οι πολίτες έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη για να βγάλουν συνολικά 31 δισ. στον βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς να πιάνουμε και τους στόχους.

news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια