Σοκ δια χειρός Μέρκελ : Η Ελλάδα δεν σώζεται ούτε με κούρεμα 50% και 60%!


Λίγες ώρες πριν τη κρισιμότερη στην ιστορία Σύνοδο Κορυφής και την ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή, που θα επιτρέψει ή θα μπλοκάρει τη Μέρκελ στις διαπραγματεύσεις, οι γερμανοί βουλευτές αιφνιδιάστηκαν.

Γιατί πήρν στα χέρια τους....

μία έκθεση της Καγκελαρίας τους με την ένδειξη ''ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ''.
Στην έκθεση αυτή, που τμήματα της δημοσιεύει το Βήμα, διαβάζουμε ολοκάθαρα πως μονάχα ένα κούρεμα, στο 60% μάλιστα του χρέους,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ.


Στην έκθεση της Καγκελαρίας, που βασίζεται αλλά ξεπερνάει την έκθεση της Τρόικας, διαπιστώνεται πως η ελληνική οικονομία επιδεινώνεται συνεχώς και πως είναι ουτοπικό να περιμένει κανείς από την Ελλάδα να τα καταφέρει ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα, δηλαδή να επιτύχει εσωτερική υποτίμηση, να εξυγιάνει τον προυπολογισμό της και να μπουν στο ταμείο της χρήματα από ευρείες κρατικοποιήσεις.

Κάτω από την εκτίμηση '' Η ανάκαμψη θα αργήσει για πολύ'' παραθέτονται ένα σωρό αριθμοί που οδηγούν την Καγκελαρία στα εξής συμπεράσματα :

- Η ανάπτυξη στην Ελλάδα από το 2013 και μετά θα είναι πολύ μικρότερη από τις ανάγκες της χώρας
- Το ελληνικό χρέος θα φτάσει το 2030 στο 130% του ΑΕΠ, και συνεπώς θα είναι πάλι ρεκόρ ευρωζώνης
- Στην καλύτερη των περιπτώσεων η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2027

Άρα για να πάμε στο δια ταύτα του εγγράφου :''Για να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, είναι αναγκαία μια νέα, υπό γενναιόδωρους όρους χορηγημένη δημόσια υποστήριξη σε συνδυασμό με την πρόσθετη άφεση χρεών εκ μέρους των ιδιωτών δανειστών''.

Συνεπώς, με βάση το απόρρητο έγγραφο, όλα δείχνουν πως η γερμανική πλευρά θα ''οχυρωθεί'' αύριο πίσω από 2 απαιτήσεις :
Πρώτον να συμφωνήσουν, θέλοντας και μη, οι τράπεζες σε κούρεμα 60%
Χορήγηση νέου διακρατικού δανείου-μαμούθ στην Ελλάδα

Ας έχουμε όμως και μία άλλη ερμηνεία κατά νου.
Η Μέρκελ είναι πολιτικός και μάλιστα επιτυχημένη αφού κατέκτησε το ανώτατο αξίωμα της χώρας της ορμώμενη από χαμηλά, από την ταπεινή πρώην Ανατολική Γερμανία όπου κατάγεται.

Άρα, όσο και αν η ''κορμοστασιά'' της δεν το μαρτυράει, ξέρει πολύ καλά να ελίσσεται.
Δεν αποκλείεται με αυτήν την έκθεση να επιχειρεί να ''τυλίξει'' τους Γερμανούς βουλευτές πριν την αυριανή ψηφοφορία για να μπορεί να διαπραγματευτεί με την άνεση της μετά στις Βρυξέλλες.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια