Αυξήσεις 30% στα τιμολόγια ρεύματος για το 2012 θέλει η ΔΕΗ....


Αυξήσεις που ξεπερνούν ακόμη και το 30% στα τιμολόγια ρεύματος ζητά η ΔΕΗ, σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", για το 2012.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποκλείεται να γίνει δεκτό όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για λόγους ουσίας.
Ωστόσο, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λέει πως θα ακριβύνουν τα τιμολόγια αλλά οι αυξήσεις θα είναι....
μικρότερες από το 30% που ζητά η ΔΕΗ.

"Το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται τις προτάσεις που αφορούν στις μεταβολές των τιμών, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, ώστε να μην επιβαρύνει αδικαιολόγητα τα νοικοκυριά", αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε τη Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει ήδη καταθέσει αίτημα προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ζητώντας  μεσοσταθμική αύξηση στα τιμολόγιά της κατά 18,7%, με τα νοικοκυριά να επιβαρύνονται με ποσοστό που ξεπερνά και το 30%.
Και αυτό γιατί το Μνημόνιο ορίζει ότι σταδιακά έως το 2013 οι λιανικές τιμές του ηλεκτρισμού πως θα πρέπει να αντανακλούν τις τιμές στη χονδρική αγορά, καθώς και ότι θα σταματήσουν οι σταυροειδείς επιδοτήσεις μεταξύ των επιμέρους τιμολογίων της ΔΕΗ. Από 1/1/2012 πρέπει να τεθεί σε ισχύ η δεύτερη φάση της αναπροσαρμογής, που ξεκίνησε το 2011, ενώ η τρίτη δόση είναι για τον Ιανουάριο του 2013.
Τέλος, σημειώνεται ότι στο υπουργείο έχει υποβληθεί πρόταση για επιμερισμό του κόστους στο χρονικό διάστημα που απομένει, προκειμένου να μην υπάρξει απότομη επιβάρυνση το 2013.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια