Η Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προηγείται με 22,2% το ΠΑΣΟΚ στο ...14,7%

Για το πολιτικό σκηνικό, η δημοσκόπηση είναι χαστούκι. Το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο 14,7% ενώ η ΝΔ προηγείται με 22,2%. Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου παίρνει το 9,1%, ο ΛΑΟΣ, 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι 3,4%, ο Κουβέλης 4,2%, η Μπακογιάννη 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 26,5%.

Ως προς το ποιο....

κυβερνητικό σχήμα θα ήταν καταλληλότερο αυτή τη στιγμή, το 55,2% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι λείπουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπιστεύονται για κάτι τέτοιο. Πάντως το 37,3% θέλει πρόωρες εκλογές. 


Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει όπως φάνηκε και από το κύμα οργής πολιτών, οργανωμένων και μη, που σάρωσε τις παρελάσεις σε όλη τη χώρα. Η δυσαρέσκεια είναι στο κόκκινο ειδικά μετά την απόφαση για κούρεμα του χρέους, την οποια η κυβέρνηση παρουσίασε ως επιτυχία, ενώ οι πολίτες την βλέπουν με.. τρόμο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καπα Research για το Βήμα, οι Έλληνες δείχνουν δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής με 44% να τα αξιολογούν αρνητικά και 14,9% μάλλον αρνητικά. Μόνο 12,6% λένε ότι θεωρούν πως οι εξελίξεις είναι θετικές, ενώ το 23,1% λέει ότι είναι "μάλλον θετικές".

Δύο στους δέκα λένε ότι οι αποφάσεις τους προκαλούν ανησυχία, και άλλοι τόσοι ότι τους προκαλεί οργή και φόβο. Πάντως 16,9% ένιωσαν "ελπίδα" και 8,6% ένιωσαν "ηρεμία".

Ένας στους δύο Έλληνες θεωρεί ότι πλήττεται η εθνική κυριαρχία. Το 29,8% λένε ότι η εποπτεία είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη αλλά είναι αναγκαία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Το 20.3% την αξιολογεί θετικά γιατί παρακάμπτει τις αγκυλώσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος. 

Οι πολίτες θέλουν η δανειακή σύμβαση να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Το 75,6% απαντά υπέρ αυτής της προοπτικής. Μόνο 18,9% λένε ότι πρέπει να ψηφιστεί μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το 54,2%, απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέει ότι θέλει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ το 40% απαντά ότι θέλει να ψηφιστεί μόνο από τη Βουλή. Ως προς το τι θα ψήφιζαν, το 45,5% αναφέρουν ότι θα ψήφιζαν αρνητικά στο δημοψήφισμα και το 35,2% θα ψήφιζε υπέρ. Ένα 7,5% λένε ότι δεν θα συμμετείχαν..

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια