Προϋπολογισμός 2012: Αύξηση των φόρων κατά 45% μείωση των αποδοχών κατά 25%

Μέτρα εξωπραγματικά, προϋπολογισμός μυωπικός! Αυτοί οι χαρακτηρισμοί ανήκουν στην ομοσπονδία εμπόρων που κάνει μια απλή μετάφραση των νέων μέτρων που ... πολύ απλά μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα τύπου Ινδίας ή Κίνας
με εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές εργαζομένων υπό το πρόσχημα της τόνωσης....
της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητάς της.

«Ο φετινός προϋπολογισμός», υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ, «είναι δημιούργημα μεγαλύτερης φτώχειας και δυσπραγίας για την ελληνική οικονομία» και στο σημείο αυτό τον χαρακτηρίζει ως προϋπολογισμό του μεγάλου «κουρέματος» του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων κατά 32%, επισημαίνοντας ότι η αύξηση των φόρων κατά 45% και η μείωση των αποδοχών κατά 25% θα αφήσει όλους τους εργαζόμενους χωρίς ετήσιο εισόδημα.

Οι είκοσι παλαιοί και νέοι διαφορετικοί φόροι που στηρίζεται ο νέος προϋπολογισμός δεν έχουν καμία επαφή με τα οικονομικά χάλια της αγοράς και τη δεινή κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών, σημειώνει χαρακτηριστικά η Συνομοσπονδία και καταλήγει με την επισήμανση ότι «με το συγκεκριμένο προϋπολογισμό απαξιώνεται κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και κάθε αξιοπρέπεια, αφού όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των μέχρι σήμερα συνεπών και ενήμερων, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούν σε οριστική στάση πληρωμών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια