Το 1941 δεν πανηγύριζε κανείς! Τώρα γιατί;


Όταν έμπαιναν οι Γερμανοί στην Αθήνα πριν 70 χρόνια οι παπούδες μας υποδέχονταν τους κατακτητές ''σφαλίζοντας'' πόρτες και παράθυρα.

Τώρα έλληνες πολιτικοί σπεύδουν να πανηγυρίσουν και ανακράζοντας ''σας σώσαμε'', πιθανότατα ονειρεύονται υποδοχές ηρώων.
Είναι αυτοί που εξαιτίας αναρίθμητων κραυγαλέων λαθών και εγκληματικών τους παραλείψεων οδήγησαν τη χώρα μία ανάσα από μία νέα Μικρασιατική καταστροφή.Για αυτό....

πανηγυρίζουν, επειδή η καταστροφή αποφεύχθηκε, και εκείνοι ως θεατές το παρακολούθησαν από κοντά.

Από τις 04.30 το πρωί, μόλις τελείωσε τις εργασίες του το διανυκτερεύον ''κουρείο'' η Ελλάδα αλλάζει:


- Η Εθνική Κυριαρχία γίνεται ξανά στόχος γιατί την χάσαμε.Πως αλλιώς εξηγείται το ότι μπαίνουμε σε μόνιμη επιτήρηση; Ότι στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου αναφέρεται ρητά πως ευρωπαίοι τεχνοκράτες έρχονται πια για μόνιμη εγκατάσταση;

- ''Παντρευόμαστε'' για μια δεκαετία και βάλε με σκληρή λιτότητα από την οποία ΘΑ βγούμε εαν και εφόσον ξαναβγούμε στις αγορές για δανεικά το 2021!

- Ανακουφιζόμαστε από το υπέρογκο χρέος μας με το κούρεμα 100 δις ευρώ

- Δεν γίνεται όμως καμία αναφορά για επιστροφή στην ανάπτυξη, δεν ψελλίζει κανείς τον τρόπο που θα πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ οι τράπεζες μας φουλάρουν προς κρατικοποίηση έχοντας ως ''αερόσακκο'' 30 δις ευρώ από το νέο Μνημόνιο των 130 δις ευρώ για την Ελλάδα.Όσο για τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι Ευρωπαίοι πέταξαν την καυτή πατάτα στην κυβέρνηση που σκέφτεται να αποκαταστήσει το ''κουτσούρεμα'' της περιουσίας τους δίνοντας τους ακίνητη περιουσία.

- Στιγματίστηκε για πάντα η Ελλάδα μπαίνοντας στη λίστα των χωρών που χρεοκόπησαν


Για να δούμε με τη βοήθεια αμείλικτων αριθμών τι σημαίνει το κούρεμα που φάγαμε

Πριν το κούρεμα το χρέος μας ήταν περίπου 350 δις ευρώ και μόνο για τους τόκους πληρώναμε ετησίως λίγο πάνω από 19 δις ευρώ το χρόνο.
Τώρα το χρέος πέφτει στα 250 δις ευρώ και οι τόκοι που θα πληρώνουμε υπολογίζονται περί τα 9 δις ευρώ ετησίως.

Πραγματικά είναι ανακουφιστική η μείωση κατά 10 δις ευρώ.Όμως υπολογίστε την πραγματική της διάσταση.
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2011 ξεπέρασε τα 19 δις ευρώ.

Και όπως μας ξεκαθάρισαν οι Ευρωπαίοι με τον πιο απόλυτο τρόπο, η προφορά και μόνο της λέξης έλλειμμα από εδώ και μπρος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για τους Έλληνες.
Για να μας δέσουν μάλιστα χειροπόδαρα, στο τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής προβλέπεται : '' η υιοθέτηση από κάθε κράτος-μέλος κανόνων για το ισοζύγιο του προυπολογισμού, ενσωματώνοντας μέχρι το τέλος του 2012 το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης στη νομοθεσία τους, ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ''.

Μετά το κούρεμα ώρα για πάρτυ

Οι αγορές σε Αμερική και Ασία ξεκίνησαν τον ανοδικό χορό που συνεχίζεται στην Αθήνα και τα κυριότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια ενώ και το ευρώ μετά από 2 μήνες ξαναπέρασε το 1,40 στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια