Το mega δεν θα δείξει τελικά τον αγώνα της Εθνικής μας με το Ισραήλ,


Είναι πλέον δεδομένο ότι ο αγώνας της Εθνικής ομάδας με το Ισραήλ για τα προκριματικά του EURO 2012 δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από το MEGA.
 
Ο τηλεοπτικός σταθμός πίεσε την ΕΠΟ για αλλαγή στην ώρα διεξαγωγής του αγώνα της Εθνικής καθώς οι Ισραηλινοί το έβαλαν την Παρασκευή στις 16:00, λόγω της αργίας που έχουν.... την ίδια μέρα και απαγορεύει κάθε άλλη δραστηριότητα, από τις 18:00 έως και την ίδια ώρα του Σαββάτου.
 
Παρά τις πιέσεις του του MEGA, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν κατάφερε κάτι. Έτσι, λόγω του γεγονότος ότι το κρίσιμο αυτό παιχνίδι γίνεται μεσημεριάτικα (16:00), σε μια εντελώς αντιτηλεοπτική ώρα και αφού το κόστος για το κανάλι θα έφτανε περίπου τις 650.000 ευρώ, ο αγώνας δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.
 
Μιλώντας την Τρίτη (30/08) στο Sentra “103,3”, ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος του MEGA, Nίκος Στραβελάκης, ανέλυσε τις θέσεις του καναλιού για την μη μετάδοση του αγώνα.
 Τα 650.000 ευρώ που φτάνει το κόστος της μετάδοσης του αγώνα, αλλά και η αντιτηλεοπτική του ώρα, είναι οι λόγοι για τους οποίος δεν θα δούμε τον πολύ κρίσιμο αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου.
“Η ομοσπονδία του Ισραήλ κοστολογεί πολύ ακριβά τους αγώνες. Τα κόστος για το Mega φτάνει συνολικά τα 650 χιλιάδες ευρώ και επειδή ο αγώνας είναι μεσημέρι τα έσοδα θα έφταναν τα 10 χιλιάδες ευρώ. Αν γινόταν βράδυ, θα χάναμε κάποια χρήματα αλλά όχι μισό εκατομμύριο ευρώ. Δεν θα μπορούσα να εισηγηθώ να δείξει τον αγώνα το Mega σε μία περίοδο που με νύχια και με δόντια, προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά όλα τα ΜΜΕ, υπό δύσκολες συνθήκες με δραματικό περιορισμό των εσόδων”, το χαρακτηριστικό απόστασμα των δηλώσεων του κ. Στραβελάκη.
 
Υπενθυμίζουμε ότι τo MEGA έχει αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εκτός έδρας αγώνων της Εθνικής μας ομάδας από εταιρία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με την οποία όμως έχει συμφωνήσει για τη διεξαγωγή των αγώνων σε prime-time ώρα.

Το ενδεχόμενο κάποιο άλλο ελληνικό κανάλι ν’ αγοράσει τα δικαιώματα από το MEGA και να μεταδώσει αυτό το παιχνίδι στο Ισραήλ συγκεντρώνει ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές, πιθανότητες.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια